islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3814
EURO
34,6862
ALTIN
2.410,10
BIST
10.098,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

On Binlerce Londralı İsrail’e Silah Satışını Protesto Etti

On Binlerce Londralı İsrail’e Silah Satışını Protesto Etti
13 Nisan 2024 20:43
A+
A-

On Binlerce Londralı İsrail‘e Silah Satışını Protesto Etti

İngiltere’deki on binlerce kişi, İsrail’e yapılan silah satışlarını protesto etmek için başkent Londra’da Russell Meydanı’nda bir araya geldi. Filistin bayrakları ve pankartlarla donatılan göstericiler, Parlamento Meydanı’na yürüyerek İsrail’e silah satışının durdurulmasını talep etti. Göstericiler, Gazze’deki soykırımı ve İngiltere’nin İsrail ile işbirliğini kınayan sloganlar attı. İsrail yanlıları da karşı gösteri düzenleyerek gerginliği artırdı. İngiliz hükümeti, artan baskılarla karşı karşıya kalarak İsrail’e silah ihracatını askıya alma çağrılarına yanıt vermedi. Dışişleri Bakanı David Cameron, İngiltere’nin İsrail ile stratejik bir ortaklık sürdürmekte kararlı olduğunu açıkladı. Ancak insan hakları örgütleri ve bazı milletvekilleri İsrail’in Gazze’deki eylemleri nedeniyle İngiltere’nin bu işbirliğini gözden geçirmesi gerektiğini savunuyor.

İngiltere’nin İsrail’e silah satışını protesto eden on binlerce kişi Londra’da yürüdü

İngiltere’de on binlerce kişi, İsrail’e yapılan silah satışlarını protesto etmek amacıyla Londra’da gösteri düzenledi. Russell Meydanı’nda başlayan protesto, Filistin bayrakları ve pankartlar eşliğinde Parlamento Meydanı’na doğru ilerledi. Göstericiler, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği eylemleri ve Filistin halkına yönelik baskıyı kınadı. İngiltere’nin İsrail’e silah sağlamasını eleştirdi. Ancak gösteriler sırasında İsrail yanlısı grup Bush House yakınlarında karşı gösteri düzenleyerek gerginliğe neden oldu. İngiliz polisi olayları kontrol altında tutmak için yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Bu protesto, İngiliz hükümetinin İsrail’e silah satışına yönelik politikasını tartışmaya açtı. İnsan hakları örgütleri ve bazı milletvekilleri, İngiltere’nin İsrail’e silah sağlamasıyla uluslararası hukuku ihlal ettiğini söylüyor. Ayrıca Gazze’deki sivil halka zarar verdiğini iddia ediyor. Ancak İngiliz Başbakanı Rishi Sunak, ülkesinin bağlı olduğu dikkatli ihracat politikasını savunuyor. Ve İsrail’e silah satışını askıya almayı reddediyor.

Bu olaylar, İngiltere’nin Orta Doğu politikasını ve insan haklarıyla ilgili tutumunu yeniden gözden geçirmesi gerektiği çağrılarını beraberinde getirdi. İngiliz hükümeti, İsrail’e yapılan silah satışlarının devam etmesine karar vererek eleştirilere maruz kaldı. Ancak insan hakları savunucuları, İngiltere’nin bu politikasını gözden geçirmesi istiyor. Ve İsrail’in Gazze’deki eylemleri karşısında daha sert bir tavır alması gerektiğini söylüyor

miratyoutube

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.