islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Orta Doğu’da seyahat etmek şimdiye kadarki en kolay yol olacak

Orta Doğu’da seyahat etmek şimdiye kadarki en kolay yol olacak
4 Mayıs 2021 16:06
A+
A-
Mirat Haber Ajansı

Koronavirüs salgını, seyahati durdurmaya ve uluslararası sınırları kapatmaya zorlasa da, Orta Doğu’da gerçekleşen benzeri görülmemiş reformlar, dünya yeniden açılır açılmaz bölgeyi gezmeyi her zamankinden daha kolay hale getirecek. Rahat vize gereksinimleri, değişen politikalar ve yeni ulaşım bağlantıları, bölgeye daha fazla ziyaretçi çekmeyi vaat ediyor. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’ne göre, pandemiden önce bölge zaten en hızlı artan uluslararası giriş oranına sahipti. Artış, küresel ortalamanın iki katıydı. Pandemi ve parça parça, ülke bazında gelişmeler nedeniyle, Orta Doğu’daki bu büyük değişim çoğunlukla fark edilmedi.

Suudi Arabistan uzun zamandır sıradan gezginler için ziyaret edilmesi zor bir yerdi, ancak Eylül 2019’da ülke ilk kez turist vizesi vermeye başladı. Önceden, yalnızca Müslüman hacılar, yerleşik işçiler ve iş seyahatinde olanlar Suudi Arabistan’a girebiliyordu, ancak şimdi 49 ülkeden turistler 120 dolara çevrimiçi olarak vize başvurusunda bulunabiliyor veya vardıklarında bir vize alabiliyor. Benzer şekilde, 103 ülkeden gelen ziyaretçilerin Umman’ı iki hafta boyunca ziyaret etmek için artık vizeye ihtiyacı yok, bu da ülkeyi özellikle kısa bir yolculuk yapanlar için daha erişilebilir hale getiriyor. Umman’ın önceki politikası, turistlerin yaklaşık 13 $ karşılığında çevrimiçi vize başvurusunda bulunmalarını gerektiriyordu.

Katar’la normalleşme önemli faktör

Bir diğer gelişme ise, üç buçuk yıldan fazla bir süre sonra Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır’ın Katar ile diplomatik ilişkilerini yeniden kurması. Karar, tüm kara, deniz ve hava sınırlarının artık hedef ve transit seyahat için açık olduğu anlamına geliyor. Bu turizm gelişmeleri bir anda oluyor gibi görünse de, özellikle Körfez ülkeleri ekonomilerini petrole bu kadar bağımlı olmaktan aktif olarak uzaklaştırmaya başladıkça, pek çok kişi onlarca yıldır çalışıyor. Turizm aynı zamanda önemli bir ulusal markalaşma ve pazarlama aracıdır ve iç ve bölgesel çatışmaları gözden kaçırırken uluslararası düzeyde olumlu görüntüleri sergileme şansı sağlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.