islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5390
EURO
34,8298
ALTIN
2.430,02
BIST
9.717,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Paranın Gücü ve İnfak

Paranın Gücü ve İnfak
11 Şubat 2019 11:53
A+
A-

İnsanın yaratılışı ile başlayan çıkar mücadeleleri, bugüne kadar süregeldi. Bugün şiddetini artırarak devam etmektedir. Bugün bu çıkar mücadelesi iğrençleşmiş ve yeryüzünde baskı unsuru olmuştur. Güçlülerin zâlimce uygulama taktiği haline gelmiştir. Yaptırım adı altında sindirme ve yıldırma politikası olarak kullanma aleti olmuştur.

Dün olduğu gibi bugün de dünya üzerinde medeniyetlerin savaşı hız kazanarak devam etmektedir. Bu büyük savaşların esas sebebi hâkimiyettir. Güçlülerin, güç olarak kullanma dayanağı haline gelen para korkunç boyutlarda kullanılmaktadır. Dünyada adaleti ve barışı sağlama yerine parayı silah olarak kullanan güçlüler, parayı esas maksadının dışında kullanma çirkefliğine tevessül etmeye başladılar. Fırsatları kollayarak ve askerî gücün yapamadığı etki yerine de kullanılan para, görünmez robot askerler olarak sahaya sürüldü. Onun için tutarlı siyaseti ve yönetimi olmayanın başarı şansı yoktur. Ekonomik gücü olmayanın ise başarı şansı hiç yoktur. Bir medeniyetin veya bir devletin para yönetimi dengeli ve tutarlı değilse onun âkibeti ancak felakettir. Dünyada felakete hazırlanan zâlim güçlüler siperdedir.

İnsanlık tarihinde para yönetimi, cilveler yapmış, zikzaklar çizmiş ve ters istikametler seçmiştir. Genelde çıkar ağırlıklı yön izlemiş, fakat çoğu zaman ideolojik yola girmiştir. Yönetimi de kendine benzetmiştir. İdeolojik sahalarda yol alan para materyal halinde zehir olmuştur. Materyalist düzende para, bulunduğu sistemi, derdi çekilmez müzmin hasta pozisyonuna sokmuştur. Bu sinsi ve önlemez virüs faizdir. Faiz sisteminde ekonominin dizginleri, para babası baronların elindedir. Baron, güya asalet sahibi olduğu için her artı değer onun olması gerekmektedir. Artı değer para onun istediği bibi kullanmalıdır.

Bugün en büyük baron, abd olduğu için baron başı başkan Trump söz geçiremediğine yaptırım uyguluyor. Yani aşağıladığı devletleri yaptırımlarla yıkmaya çalışıyor. Dost, stratejik ortak, NATO gibi kavram ve kuruluş dinlemiyor, para gücünü elinden geldiği gibi kullanıyor. Bu olay önemli bir gerçeği açıkça gösteriyor. Yerli ve yabancı baron türünde kim varsa parayı zâlimce kullanıyor, çıkarcılığın ve bencilliğin en iğrencini başkalarına reva görüyor. Parayı böylesi tahrip aleti olarak kullanan her materyalist ve pragmatist faizcidir ve zâlimdir. Demek ki bugün zâlimlerin hükümran olduğu dünya, faizi ile kirlenmiş parayı, başkalarının aleyhinde kullanmakta ve bundan hiç taviz vermeden tahribat yapmakta bir beis görmemektedir.

Geçen birkaç aylık süreçte bu zâlim ve para sarhoşu, Türk parasını ve dolayısı ile Türk ekonomisini nasıl çökertmeye yeltenip ne kadar hırpaladığını hep beraber gördük. Demek ki faiz materyalist düzenin para politikasıdır, çıkar önceliklidir. Faiz düzeninde muhtaç kabul edilmez ve merhamet akla gelmez. Bu merhamet yoksunu zâlim zihniyet gücünü maddeden alır. Madde boyutunda, mana bağlantılı işleme açık kapı bırakmaz. Bu acıma ve merhamet yoksunu faiz düzeninin amansız ve imansız zâlimleri tilki kurnazlığı ile daima mal devşirme peşindedirler. Öylesine çıkarcıdırlar ki bütün dünyayı, doların kuyruğuna takmışlar ve hemen hemen üz yıl boyunca “ bu kuyruk peşinde sürünmekten canım acıdı” diyen kim varsa hepsine ağır bedeller ödeterek perişan ettiler. Nice onurlu devlet adamını yok ettiler.

Bunlar her türlü şirretliklerini para gücü ile icra ettiler. Dünya çapında faiz ahtapotunu her yerde hâkim güç olarak kullanan zâlim materyalistler yine para gücünü kullandılar ve geri kalmış özellikle İslam ülkelerini çılgınca sömürdüler. İslam ülkelerinin petrol zengini devlet yöneticileri paralarına sahip çıkamadılar. Götürüp Avrupa ve Amerika bankalarına bloke ettiler. Bütün bu gerçekler karşısında müslümanlar “infak” gibi bir sermayeyi kullanamadılar.

İnfak gibi büyük güç ve büyük sermayeyi hovardaca heder ettiler. “Biz varız ve bizim infak sermayemiz, dünyayı ihya edecek değerdedir” diyememe çaresizliğini sergilediler. İnfak, fâkir, muhtaç, yoksul, borçlu, yolcu, küçük esnaf ve benzeri çaresizlerin atar damarıdır. Bugün nice hacının ve nice hocanın oturup banka müdürleri ile faiz pazarlığı yapmaları, “iman etmemiş müslümanların” çöküş fotoğrafını sergilemektedir. İnfak sisteminde para, bankada bloke edilmez, toplum arasında piyasada dolaşır. Bunu anlayacak iz’an, akıl ve yürek müminlerde vardır, da!? Esselamu aleykum.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.