islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

PENÇE-KİLİT HAREKATI’NDA ACI KAYIP: 9 KAHRAMAN ŞEHİT OLDU

PENÇE-KİLİT HAREKATI’NDA ACI KAYIP: 9 KAHRAMAN ŞEHİT OLDU
13 Ocak 2024 10:44
A+
A-

Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen 9 askerin baba evine ateş düştü. Şehitlerin ailelerine şehadet haberi verilirken evlere ise Türk bayrağı asıldı.

Harekatın Sebepleri ve Başlangıcı:

Pençe-Kilit Harekatı, Irak’ın kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik bir operasyondur. Bu harekatın temel amacı, Türkiye‘ye yönelik terör tehditlerini bertaraf etmek ve sınır güvenliğini sağlamak.

12 Ocak Çatışması ve Şehitler:

12 Ocak 2024 tarihinde, harekat bölgesindeki bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristler ile çıkan çatışmada başlangıçta 5 asker şehit olmuş, 8 asker yaralanmıştı. Ancak daha sonra şehit sayısı 9’a yükseldi.

Devam Eden Operasyonlar ve Teröristlerin Durumu:

Bölgedeki operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Bu operasyonlar sırasında şu ana kadar 15 terörist etkisiz hale getirildi.

Ulusal Yasta ve Başsağlığı Mesajları:

Türkiye, bu acı olay karşısında yas tutuyor. Şehit düşen askerlerin ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı mesajları iletildi. Şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunuluyor ve onların fedakarlıkları unutulmuyor.

HABER-YORUM

Şehitlerimiz var… Rabbim şahadet şerbetini içen bu kardeşlerimizden razı olsun inşaallah!

Aslında bir taraftan kalbimiz  sızlarken, diğer taraftan şahadet şerbetini içen bu evlatlarımızın vatanımız için can vermeleri, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” dedirtiyor bizlere… Müslümanların zalimlerin zulmü altında yaşadığı günümüzde, bizleri de esaret altına alarak zulmetmek isteyenlerin dimdik karşısında duran bu vatan evlatlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.

Şu ayeti kerimeler, yanan yüreklerimizi ne kadar da güzel serinletiyor.

Bakara Suresi, 154. ayet: 
Ve sakın Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin; hayır onlar diridirler. Fakat siz bunun şuurunda değilsiniz.

Al-i İmran Suresi, 157. ayet:
Andolsun, eğer Allah yolunda öldürülür ya da ölürseniz, Allah’tan olan bir bağışlanma ve rahmet, onların bütün toplamakta olduklarından daha hayırlıdır.

Al-i İmran Suresi, 169. ayet:
Allah yolunda öldürülenleri sakın ‘ölüler’ saymayın. Hayır, onlar, Rableri Katında diridirler, rızıklanmaktadırlar.

 

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.