islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5968
EURO
34,8683
ALTIN
2.494,71
BIST
9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

PKK, Çocukaları Kaçırıp Terörist Yapıyor

PKK, Çocukaları Kaçırıp Terörist Yapıyor
14 Ocak 2022 16:55
A+
A-

Mirathaber-ÖZEL- İnsan hakları örgütü Suriyeliler İçin Hakikat ve Adalet (STJ) örgütü tarafından yayınlanan bir raporda, Devrimci Gençlik Hareketi’nin (STJ) Ekim, Kasım ve Aralık 2021’de Suriye’nin kuzeydoğusunda ve Halep’in kuzey kırsalında 17 çocuğu kaçırarak silah altına aldığını belirtiliyor.

Raporda, “Zorla silah altına alınan çocuklar arasında dokuz erkek ve sekiz kız vardı. Sadece bir çocuk sağ salim eve döndü, geri kalan 16 kişinin akıbeti bilinmiyor” denildi.

STJ, Tevgera Ciwanên Şoreşger’in (TCŞ- Devrimci Gençlik Hareketi) “2011 yılında kurulduğunu ve kurucularının grubu bağımsız bir oluşum olarak kendilerini tanıtmalarına rağmen tamamen YPG-PKK terör örgütüne bağlı oldukları bilindiğini de raporunda belirtiyor.

STJ, söz gençlik grubunun gençlere yönelik kültürel, sanatsal, spor ve sosyal etkinlikler düzenlemesine rağmen, “bu yapılanmanın çocukların zorla kaçırılarak örgütte silah altına alınması da dahil olmak üzere çok çeşitli (insan hakları) ihlalleriyle ilişkilendirildiğini” söyledi.

TCŞ terör grubunun geçmişte diğer Kürt muhalif gruplarından oluşan Kürt Ulusal Konseyi’nin de ofislerine silahlı ve bombalı saldırılarda bulunmuş ve tamamını kapatmıştı.

Ayrıca AB yardım kuruluşu ECHO’ya göre, PYD-YPG terör örgütü bağlantılı gençlik grubu da “15 Aralık’ta Barzani çatıştı” ve bu da Fayş Habur-Semalka sınır kapısının kapatılmasına yol açtı.

Suriye’nin sözde Kuzey ve Doğusu Özerk Yönetimi, kendini SDG olarak kamufle eden PKK-YPFG terör örgütünün oluşturduğu bir yönetim olduğu biliniyor.

Yaşanan bu vahşete Avrupa ülkeleri bile tepki göstermiş, terör örgütünün elebaşı ve Türk sivil ve askerlerinin katili Mazlum Abdi kod adlı terörist ile Haziran 2020’de İsviçre’de çocukları kaçırıp terör örgütüne katılmasını kısıtlamak için bir eylem planı imzaladı. Ancak terör örgütü hiçbir zaman attığı bu imzanın arkasında durmadı.

Diğer yandan, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) savaş gözlemcisi, Terörist Tevgera Ciwanên Şoreşger’i (-TCŞ-Devrimci Gençlik Hareketi) reşit olmayan çocukları kaçırmayı devam etmekle de suçladı.

STJ,TCŞ grubu ile bu grubun sözde Kadınlar Birliğine karşı çocukları kaçırarak terörist yapılması eylemlerine karşı cezai tedbirler alınmasını istiyor

İnsan hakları kuruluşu olan STJ, 2 Haziran 2021’de, Mayıs 2020 ile Mart 2021’in sonları arasında 50 çocuğun daha bu terör örgütü tarafından kaçırılıp örgütte zorla silah altına alındığını rapor ediyor. Raporda, “Çocukları kaçırma görevlileri, çocukların ebeveynlerinin taleplerini göz ardı ederek çocukları kaçırmaya devam etmekte ısrar etti” deniyor. “STJ’nin görüştüğü tüm aileler, çocuklarını geri almak umuduyla Silahlı Çatışmalardaki Çocukları Koruma Bürosu’na şikayette bulunduklarını doğruladılar. Ancak görüşmeler sırasında hiçbir ebeveyne olumlu yanıtlar verilmemişti.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.