islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4221
EURO
34,8287
ALTIN
2.398,58
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Ramazan Öncesi Hurma Fiyatları Alev Aldı!

Ramazan Öncesi Hurma Fiyatları Alev Aldı!
7 Mart 2024 15:20
A+
A-

Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi Hurmanın Ateşi Yükseldi!

Özellikle Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurmalar, tezgahlarda yerini almaya başladı. Ayrıca bu sene, farklı çeşitlerdeki hurmaların kilogram fiyatları gözle görülür bir şekilde arttı. Tüketiciler, Medine ve Jumbo Kudüs gibi çeşitleriyle tanıştılar. Ancak fiyatlar, alıcıların cüzdanlarını zorluyor. Peki, bu fiyat artışının arkasında yatan sebepler neler? Uzmanlar, elbette döviz kurlarındaki dalgalanmaları ve üretim maliyetlerindeki artışı işaret ediyorlar.

Ramazan kapıya dayandı, böylelikle vatandaşlar hazırlık telaşına girdi. Sofraların vazgeçilmezi hurma, Ramazan öncesinde kuruyemiş dükkanlarının tezgahlarını süslemeye başladı. Kilogramı 280 liradan satışa sunulan hurma, adedi 15 TL’den alıcısını bekliyor.

Medine, Sugai, Kudüs ve İran gibi çeşitler bu yılın favorileri arasında yer alıyor.

Mısır Çarşısı’nda her bütçeye uygun hurma satışı yapılmakla birlikte, kilo fiyatları 200 ila 620 TL arasında değişiklik gösteriyor. Kilogram başına Cennet hurması 280 TL, Jumbo Kudüs hurması 350 TL, Özel Jumbo Kudüs hurması 450 TL, Sugai hurması 500 TL, Özel Medine hurması ise 620 TL olarak belirlendi. Tane ile satılan jumbo hurmalar ise 10 TL ve 15 TL arasında müşterilere sunuluyor.

Tane Fiyatları 10 İle 15 Lira Arasında Değişiyor

20 yıldır Mısır Çarşısı’nda esnaf olan bir vatandaş “Medine hurmasının kilosu 480 lira, tanesi ise 15 lira. Tane fiyatları 10 lira ile 15 lira arasında değişiyor, hatta 20 liraya kadar yükseliyor. Geçen yıl daha ucuzdu. Kudüs’ten geldiği için dolar arttıkça artıyor, dolara göre fiyat belirleniyor” dedi

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, hurma satışları önemli ölçüde artış gösteriyor. Mısır Çarşısı’ndaki esnaf, farklı bütçelere uygun hurma çeşitleri sunmaya çalışıyor. Ancak yüksek fiyatlar, bazı vatandaşların tepkisini çekiyor. Esnaf, yüksek fiyatların nedenlerini açıklarken, tüketiciler ekonomik durumlarını göz önünde bulundurarak tezgahlara bile yanaşamıyor..

Uzmanlar, fiyatların gelecek yıllarda nasıl şekilleneceği konusunda farklı görüşler sunuyorlar. Bazıları, üretim ve tedarik zincirindeki iyileştirmelerin fiyatları dengeleyeceğini öngörüyor. Diğerleri ise, küresel ekonomik koşulların fiyatları etkilemeye devam edeceğini belirtiyor. Tüketiciler ve esnaflar, gelecek Ramazan ayına dair umutlarını ve beklentilerini ifade ediyorlar.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.