islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5668
EURO
34,9572
ALTIN
2.444,34
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Rejim, 4 sivili öldürdü

Türkiye ve Rusya tarafından kurulan İdlip gerginliği azaltma bölgesine, Esed rejimi saldırı düzenledi. Saldırıda 4 sivili öldürdü ve 2 çocuğu yaraladı.

Rejim, 4 sivili öldürdü

Türkiye ve Rusya tarafından kurulan İdlip gerginliği azaltma bölgesine, Esed rejimi saldırı düzenledi. Saldırıda 4 sivili öldürdü ve 2 çocuğu yaraladı.

Mirat Haber Ajansı

Suriye’nin Türkiye sınırına yakın İdlib kentinin kuzeybatısına yönelik Esad rejim güçlerinin düzenlediği saldırıda ikisi çocuk olmak üzere en az dört sivil öldü ve iki çocuk ağır yaralandı. Füze saldırısı, Cisrişşugur ilçesine bağlı bir köyde sivilleri taşıyan hareketli bir aracı hedef aldı. Köy, Suriye Sivil Savunması veya Beyaz Miğferler ‘in bulunduğu gerilim azaltma bölgesinde yer almakta. Çocuklar, Suriye iç savaşında en fazla zarar gören ve rejimin ve Rusya’nın halkın üzerine ateş açmasıyla en fazla yaralanan ve hayatını kaybedenler.

Kaynaklar, çocukların aceleyle yakındaki hastanelere götürüldüğünü açıkladı. İdlib gerginliği azaltma bölgesi, Türkiye ile Rusya arasındaki bir anlaşma uyarınca oluşturuldu. Bölge, rejim ve müttefikleri tarafından sık sık ihlal edilen çok sayıda ateşkes anlaşmasına konu olmuştu. Rejimin beklenmedik bir vahşetle demokrasi yanlısı protestoları durdurduğu 2011’in başından beri Suriye, şiddetli bir iç savaşın içine girmiş durumda. O zamandan beri yarım milyon kadar Suriyeli hayatını kaybetti ve 7 milyona yaklaşan sivil yerinden oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.