islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

RUS BE-200 UÇAĞI DEPREMDEN SONRA YANGINLARI SÖNDÜRMEK İÇİN TÜRKİYE’YE GELDİ!

RUS BE-200 UÇAĞI DEPREMDEN SONRA YANGINLARI SÖNDÜRMEK İÇİN TÜRKİYE’YE GELDİ!
18 Şubat 2023 09:00
A+
A-

Rusya’ya ait Be-200 tipi uçak, depremin ardından yangınları söndürmek için Türkiye’ye geldi.

Bir acil servis sözcüsünün RIA Novosti’ye verdiği demeçte, Rus Be-200 tankerinin bir dizi güçlü artçı sarsıntının ardından çıkan büyük yangınları söndürmek için Türkiye’nin güneyindeki Adana Uluslararası Havalimanı’na geldiğini söyledi.

İskenderun Limanı’ndaki yangın pazartesi akşamı, depremde devrilen yük konteynerlerinde başladı. Liman şu anda çalışmıyor, depremde altyapısı hasar gördü. Millî Savunma Bakanlığı salı günü yaptığı açıklamada, yangına helikopter ve uçaklarla müdahale edildiğini söyledi. Ayrıca limanda periyodik olarak patlama sesleri duyulmaktadır.

Ajansın sözcüsü, “Be-200 amfibi uçağı, depremin ardından yangınları söndürmek için Adana Uluslararası Havalimanı’na geldi.” dedi. Rusya, havacılık yardımıyla depremlerden sonra büyük yangınlarla mücadele etme konusunda zaten deneyime sahip. Büyük 1999 depreminin ardından, Türkiye’nin İzmit kentindeki Tüpraş rafinerisinin petrokimya kompleksinde büyük bir yangın çıktı. Önemli miktarda ağır petrol rezervine sahip tankların patlaması tehdidi vardı. Yangın, alevleri su darbesi ile söndüren üç Rus Il-76 tanker uçağının yardımıyla söndürüldü. Bu uçakların kullanımı Rusya’nın girişimiyle başlatıldı.

Be-200 çift motorlu turbojet amfibi uçağın teknik özellikleri bakımından dünyada bir benzeri yoktur. Pist uzunluğu 1,8 bin metre olan “B” sınıfı hava alanlarından, ayrıca deniz yüzeyinden, nehirlerden ve göllerden en az iki metre derinlikte ve üç noktaya kadar deniz dalgalarından çalıştırılabilir. Uçağın mürettebatı iki kişidir.

Yangına karşı maksimum kalkış ağırlığı 37,9 tona kadar çıkmaktadır. Yangınla mücadele modifikasyonundaki su rezervi 12 tondur. Uçak, tek bir yakıt ikmali ile 320 tona kadar su boşaltabilir. Seyir hızı saatte 710 kilometre, yangına karşı bir saatlik uçuş için acil durum taşınabilir yakıt beslemesi ile uçuş menzili 3,6 bin kilometredir.

Çeviri: Zehra Kaplan

Kaynak: https://ria.ru/20230208/samolet-1850489930.html

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.