islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

SAKIN ÖNEMSİZ SANMAYIN! GÖZLERDEKİ BELİRTİYE DİKKAT! ÖLÜM RİSKİ VAR…

SAKIN ÖNEMSİZ SANMAYIN! GÖZLERDEKİ BELİRTİYE DİKKAT! ÖLÜM RİSKİ VAR…
10 Aralık 2022 10:27
A+
A-

Gözler ve göz çevresi vücudumuzun en hassas bölgeleridir. Göz çevresinde oluşan sert, yapışkan, sarı renkli birikintilere ksantom denir. Xanthelasma genellikle önemsiz kabul edilir, ancak araştırmalar, vücudun kalp hastalığının bir uyarı işareti olan “sağlıksız kolesterol seviyelerini” düşürdüğünü göstermiştir.

SAĞLIKSIZ KOLESTEROL SEVİYELERİNİ GÖSTEREBİLİR

Kalp hastalığı, genellikle “kötü” LDL kolesterol ve diğer maddelerin arter duvarlarında birikmesi nedeniyle kalbe giden kan akışının kısıtlandığı bir durumdur. Bu, ateroskleroz olarak bilinir ve kesin olmamakla birlikte, göz çevresinde ksantodermaya neden olan süreçle aynı olabilir. “Turuncu mumsu oluşumlar” varsa, bu “sağlıksız kolesterol düzeylerini” gösterir.

KONTROL ETTİRMEK ÖNEMLİ

Göz doktoru Dr. Nicole Bajic’e göre sarı birikintiler “en yaygın” olanıdır ve “üst göz kapağında ve göz kapağının içinde, burnun yakınında” bulunur. Doktorlar, ksantoderması olan herkesin kolesterol veya kalp hastalığı olmadığını söylüyor.

GEÇMİŞ ÇALIŞMALARDA DA BENZER SONUÇLAR GÖRÜLDÜ

Kolesterol ve ksantoderma arasındaki bağlantıyı çevreleyen belirsizliklere rağmen, önceki çalışmalar ksantoderma ve kalp hastalığı arasındaki bağlantıyı desteklemektedir. British Medical Journal’da yayınlanan önceki bir çalışma, yamaların kalp krizlerini, kalp hastalıklarını ve hatta ölümü tahmin edebileceğini buldu.

KALP KRİZİNDEN ÖLME RİSKLERİ DAHA YÜKSEK

70 ila 79 yaşları arasındaki sarı benekli erkeklerin kalp hastalığı riskinin sarı benekli olmayanlara göre %12 daha yüksek olduğu, aynı yaştaki kadınların ise %8 risk taşıdığı bulundu. Şaşırtıcı bir şekilde, çalışma, ksantoderma ve normal kolesterol düzeyleri olan kişilerin bile kalp krizinden ölme riskinin arttığını buldu.

GÖZÜNÜZÜN ÇEVRESİNE DİKKAT

Bu çalışma, sarı noktaların yüksek kolesterol belirtisi olmasa bile kalp hastalığının bir işareti olabileceğini düşündürmektedir.Kolestrolü gösterebilir.Buna kornea kemeri denir.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.