
Haftalardır kamuoyunun gündeminden düşmeyen Rojin Kabaiş’in ölümüyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sedat Peker, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla, Rojin Kabaiş’in katilini veya katillerini ihbar eden kişiye 25 milyon TL ödül vereceğini duyurdu.

Peker, yaptığı paylaşımda adaletin yerini bulması gerektiğini vurgulayarak, olayın aydınlatılmasına katkı sağlayacak kişilere seslendi. İhbar yapacak kişilerin güvenlik kaygısı taşımaması gerektiğini belirten Peker, şu ifadeleri kullandı:
“Bu olayın failini ya da faillerini ihbar eden kişiye 25 milyon TL ödül vereceğim. Kimsenin korku duymasına gerek yok; ihbarı yapan kişiyi bizzat ben korurum.”
Van’da KYK yurdundan çıktıktan sonra kaybolan ve günler sonra cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümü üzerindeki esrar perdesi hala korunuyor. Otopsi raporları ve soruşturma süreci devam ederken, Peker’in bu hamlesi sosyal medyada ve haber kanallarında geniş yankı uyandırdı.
Konuyla ilgili resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmezken, Peker’in vaat ettiği ödül ve koruma sözü, davanın gidişatını nasıl etkileyeceği konusunda tartışmaları da beraberinde getirdi.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube