islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4147
EURO
34,7678
ALTIN
2.419,29
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Siyonizm, Bugünlere Gelirken Hep Algı Yönetimini Kullandı

Siyonizm, Bugünlere Gelirken Hep Algı Yönetimini Kullandı
21 Mart 2024 12:48
A+
A-

Siyonizm, bugünlere gelirken hep algı yönetimini kullandı.

İlkönce, “Hamas lideri İsmail Haniyeh, yedinci evliliğini 28 yaşındaki bir kadınla yaptı” asparagas haberini okuyalım.

Son günlerde sosyal medyada hızla yayılan bir iddia Hamas lideri İsmail Haniyeh’in, yedinci evliliğini 28 yaşındaki bir kadınla gerçekleştirdiğini öne sürdü. Ancak, bu iddianın hiçbir güvenilir kaynağa dayanmadığı ortaya çıktı. Yalan haberlerin nasıl yayıldığı ve Siyonizm’e hizmet ettiği ise endişe verici bir boyuta ulaştı.

Yalanın Sorgulanması

İddianın kaynağı olan haberi, Yeniçağ gazetesi ortaya attı. Ancak, bu iddia hiçbir güvenilir kaynağa dayandırılmadı. Ve sadece spekülasyonlar üzerine kurulu olduğu anlaşıldı. Sosyal medyada da benzer iddiaların ortaya atıldığı ancak hiçbir kaynak gösterilmediği görülmektedir.

 Siyonist Propaganda ve Gerçeklik

Bu tür yalan haberlerin asıl amacı, Hamas gibi Filistin direniş örgütlerine karşı ön yargı oluşturmaktır. Ve Siyonist propagandaya hizmet etmektir. Gerçekten de, bu tür iddiaların yayılmasıyla Siyonist çevrelerin Hamas’a karşı olumsuz algıyı güçlendirmeye çalıştığı aşikardır. Ancak, bu tür manipülasyonlar gerçeklikle hiçbir ilgisi olmayan spekülasyonlara dayanıyor ve asıl hedefleri Müslümanlara ve Filistin direnişine yönelik nefreti körüklemektir.

Hamas’ın Gerçek Misyonu

Hamas, aslında Filistin halkının çıkarlarını savunan bir direniş örgütü ve siyasi parti olarak bilinir. Siyonist çevrelerin bu tür manipülasyonlarla Hamas’a karşı yürüttüğü kampanya, asıl mücadeleyi Filistin halkı ve Siyonizm arasında göstermeye çalışırken gerçek sorunları göz ardı etmeye neden olmaktadır. Hamas’ın gerçek misyonu, Filistin halkının özgürlüğü ve haklarını savunmak ve Siyonist işgalci güçlere karşı mücadele etmektir.

HABER YORUM

Siyonizm, bugünlere gelirken hep algı yönetimini kullandı. Örneğin bizler, yıllarca televizyon ve radyodan Filistin haberlerini dinlerken, “Filistin sorunu, İsrail barış görüşmeleri”  cümlesini çok sık duyardık. Yani o bölgede Filistin sorun olmaya devam ederken, Siyonist İsrail her zaman barış tarafındaymış gibi bir algı oluşturulurdu.

Hakeza, Hamas  içinde yapılırdı bu yalan haberler… Öyle ya… İsrail devamlı barışın yanında ise, Filistin büyük  bir sorun, vatan toprağını savunan Hamas’da terör örgütüydü.

Yıllarca dinledik bu yalan haberleri… Dinledikçe de uzaklaştık ve soğuduk Filistin davasından…

Daha doğrusu, bu yalan ve asparagas haberler ile, soğuttular bizi Filistin davamızdan…

Bugün bizim aramızda “Bana ne Filistin’den… Filistin benim meselem değil” diyenler varsa, yıllarca manipülasyona dayalı yapılan haberler, bu durumun baş müsebbibidir.

Gazetelerimizin ve Haber sitelerimizin, bu tür haberleri yayımlarken dikkat etmeleri, kaynak belirtmeleri, belirttikleri kaynağın sağlam olup olmadığını iyi araştırmaları gerekir diye düşünüyoruz. Yoksa müfteri durumuna düşerler… Müfteri durumuna düşmek de akıllı insanların işi olmasa gerekir.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.