islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3372
EURO
35,0918
ALTIN
2.308,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Sosyal Medya İthamlarına Eğitici Cevaplarım III

Sosyal Medya İthamlarına Eğitici Cevaplarım III
16 Aralık 2017 09:06
A+
A-

Para kazanma amacıyla televizyonlara çıktığımız iddiası

İhtiyacı olan veya olmayan bir hocanın İslâm’dan ödün vermeden televizyon programlarına çıkarak kazanç sağlaması kınanacak bir durum değildir. Bir işi Allah’ın rızasını gözeterek yaparken bile bir karşılık alınabilir. Bunda yadırganacak bir durum yoktur.

Bana gelince…

45 yıldan beridir verdiğim konferanslardan en ufak bir karşılık almadığım gibi yaklaşık 25 yıldan bu yana çıktığım televizyon programlarından da tek bir lira almadım. Almadım, almadım da vermek isteyeni de görmedim.

Bildiğim kadarıyla bizim gibi arada bir televizyon programlarına çıkan hiçbir konuğa para verilmez. Parayı sürekli program yapanlar alırlar. Ben sürekli programlarımdan da almadım.

Flash Televizyonu

Flash Televizyonunda yaklaşık iki yıl/iki dönem 60 tan fazla program yaptım. Her hafta hazırlayıp sunduğum programlar için haftanın 4 gününü geceli gündüzlü çalıştım. Büyük bir fayda sağladığımız kanaatindeyim. Rabbimden dileğim bu programlarımı kabul buyurarak beni mükâfatlandırmasıdır.

Peki Flaşh’tan para aldım mı? Programlarım için değil para, bir gömlek, hatta bir teşekkür bile almadım. Para isteseydim program yaptırmazlardı. Bizim gibilere vermezler. Çünkü bizim amacımızın kazanç veya şöhret yapmak olmadığını iyi biliyorlar.

Bilmemiz Gerekenler

Rabbimin lütfuyla önemli bir taşınmamızı hibe ederek kurduğum Ali Rıza Demircan Eğitim Vakfı yani Ardev’de bir stüdyo tesis ettim. Burada kırk beşer dakikalık yaklaşık yüz  otuz program çektim. Bunlar Ülkemizin 50 kadar televizyonunda her hafta yayınlandı ve yayınlanmaya devam ediyor.

Peki rutin giderlerimize katkı olması için Vakfımıza  bir ücret alıyor muyuz? Hayır. Bütün beklentimiz bizden Para istememeleridir.

Biz Bedava Program Yapmaya Hazırız

A Haber Televizyonuna bedava program yapmayı teklif ettim. Kabul etmediler. TRT bir çok yeteneksiz adam program yaptı ve yapıyor. Ama bize bu güne kadar bir teklif yapılmadı. Yaptığımızda da kabul edilmedi. Ama bunun sebebleri var:

Bize talimat veremezler, bunu biliyorlar. Biz hurafe anlatmadık, anlatmayız. İslâm’ı bir hayat düzeni olarak sunduk ve böyle sunarız, bunu da bildikleri için onay veremiyorlar. Oysaki biz İslâm’ın Kur’ân’ın indirilişi çizgisinde 23 yılda oluştuğunun bilincindeyiz. Baş ağırtmamaya da çalışırız.

Hulasa bize dostlar da yanaşmıyorlar.  Biz büyükçe bir kanalda para almak şöyle dursun, vermeye de hazırız.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.