islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5704
EURO
34,9776
ALTIN
2.421,86
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Sri Lanka, 2019 Paskalya Pazarı saldırıları nedeniyle Müslüman lideri tutukladı

Sri Lanka polisi, soruşturmayı hızlandırmak için artan baskı olarak 279 kişinin ölümüne yol açan 2019 Paskalya Pazarı saldırılarıyla ilgili olarak Müslüman bir lider ve parlamento üyesini tutukladı.

Sri Lanka, 2019 Paskalya Pazarı saldırıları nedeniyle Müslüman lideri tutukladı

Sri Lanka polisi, soruşturmayı hızlandırmak için artan baskı olarak 279 kişinin ölümüne yol açan 2019 Paskalya Pazarı saldırılarıyla ilgili olarak Müslüman bir lider ve parlamento üyesini tutukladı.

Mirat Haber Ajansı

Sri Lanka polisi, soruşturmayı hızlandırmak için artan baskı olarak 279 kişinin ölümüne yol açan 2019 Paskalya Pazarı saldırılarıyla ilgili olarak Müslüman bir lider ve parlamento üyesini tutukladı. Polis sözcüsü Ajith Rohana, dedektiflerin Tüm Seylan Makkal Partisi lideri Rishad Bathiudeen’i Cumartesi günü Terörle Mücadele Yasası (PTA) uyarınca gözaltına aldığını söyledi. Bathiudeen ve kardeşi Riyaaj, Colombo’daki evlerine şafak öncesi baskınlarında tutuklandı. Rohana yaptığı açıklamada, saldırıları gerçekleştiren intihar bombacılarıyla bağlantıları olduğuna dair ikinci dereceden ve bilimsel kanıtlara dayanılarak tutuklandıklarını söyledi. Tutuklamalar, Sri Lanka’nın Roma Katolik Kilisesi başkanı Kardinal Malcolm’un hükümeti soruşturmaların durmasına izin vermekle suçlamasından üç gün sonra geldi.

Otellere ve kiliselere yönelik intihar saldırılarının ardından günler içinde yaklaşık 200 kişi tutuklandı, ancak henüz kimse suçlanmadı. Çarşamba günü Paskalya saldırılarının ikinci yıldönümünde anma törenlerine önderlik eden Ranjith, soruşturmada ilerleme olmamasından derinden üzüldüğünü söyledi. Faillere karşı hızlı eylem çağrısını yeniledi ve siyasi duruş ve ittifakları koruma ihtiyacının soruşturmayı engellediğini söyledi. Gözaltında tutulan 200 kişiden hiçbiri hakkında dava açılmasa da, aralarında 16 Müslüman erkek Aralık 2018’de Budist heykellerine saygısızlık etmekle suçlandı. Yetkililer, Budistlerin çoğunlukta olduğu Sri Lanka’daki heykellerin yok edilmesinin, Paskalya Pazarı dört ay sonra saldırır. Bathiudeen’in partisinden milletvekilleri, Ekim ayında Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa’ya anayasayı değiştirmesi ve ona yargı ve yasama organı üzerinde daha geniş yetkiler vermesi için önemli destek sağlamıştı. Sri Lanka’nın 21 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unu oluşturan Müslümanlar, 2009 yılında Tamil ayrılıkçıları ile hükümet güçleri arasındaki iç savaşın sona ermesinin ardından çoğunluk Sinhala Budistleri tarafından artan saldırılarla karşı karşıya kaldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.