islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Sudan’da Kaçırılan Vatandaşlarımız Kurtarıldı

Sudan’da Kaçırılan Vatandaşlarımız Kurtarıldı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin kontrolünde olan Sudanlı çeteler ülke genelinde terör estirmeye devam ediyorlar.

Sudan’a elektirik vermek için kurulan tesiste çalışan Türk işçilerden iki kişi ve onların soförü Sudanlı bir çalışan çeteler tarafından kaçırlmıştı.

Türkiye’nin iki günlük yoğun baskıları sonucu Askeri darbeciler, Türk işçileri elleriyle koydukları gibi buldular. Sudan’ın batısındaki Kuzey Darfur eyaletinde önceki gün kaçırılan iki Türk vatandaşı, Sudan güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldı.

Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Faşir kentinde çalıştıkları elektrik santralinden evlerine gittikleri sırada kaçırılan mühendis Fırat Can Baran ile idari personel Ömer Cünedioğlu’nun Sudan güvenlik güçlerinin operasyonuyla kurtarıldığını belirtti.

Neziroğlu, şunları kaydetti:

“İki gündür ilgili kurumlarla yoğun irtibat halindeydik. Gösterdikleri yoğun çaba ve iş birliği için Sudanlı yetkililere teşekkür ediyorum. Biraz önce vatandaşlarımızla telefonda görüştüm. Sağlık durumları ve moralleri gayet iyi. Faşir kentine 180 kilometre uzaklıktaki Kabkabiye bölgesindeki bir askeri tesiste misafir ediliyorlar. Yarın sabah helikopterle Faşir kentine oradan da başkent Hartum’a getirilecekler.”

Kuzey Darfur eyaletine bağlı Faşir kentindeki Türk elektrik santralinde çalışan 2 Türk vatandaşı ve Sudanlı şoför, 7 Aralık akşamı işten eve döndükleri sırada kimliği belirsiz kişilerce, içinde bulundukları araçla birlikte bilinmeyen bir yere götürülmüştü.

Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye’nin Hartum Büyükelçiliği, kaçırılan Türk vatandaşlarının kurtarılması için Sudan makamları nezdinde yoğun girişimlerde bulunmuştu.

Sudan’da askeri darbeden sonra ülkenin bir çok yerinde çeteler türemiş ve büyük çoğunluğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin kontrolünde olduğu belirtiliyor. Geriye kalan çetelerin de SuudiArabistan tarafından finanse edildiği biliniyor.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan, Sudan’da demokratik bir sistemin kurulmaması için olağanüstü çbe sarfediyorlar. Çünkü bu ülkedeki özgür rejim, BAE ve Suud diktatörlüklerini direk etkileyecek bir konumda.

Suud ve BAE hanedanlıkları ORtadoğu ve komşuları olan Afrika ülkelerinde insan hak ve hürriyetleri ile serbest seçim sisteminin gelişmemesi için her on milyonlarca Dolar harcıyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.