islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3497
EURO
34,7770
ALTIN
2.398,06
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

Suriye PKK’sı DAEŞ Çocuklarından Ordu Kuruyor

Suriye PKK’sı DAEŞ Çocuklarından Ordu Kuruyor
30 Aralık 2019 17:35
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Suriye’de hala ABD ve Avrupa Birliği desteği altında faaliyet yapan PKK/PYD’nin bir başka adı olan Kürt Suriye Demokratik Güçleri (SDG) milis kuvvetleri, Amerikan güçleriyle işbirliği içinde Hasaka’da çocuk asker olarak kullanılmak üzere 12 ile 14 yaş arası 100’den fazla IŞİD çocuğunun beynini yıkayarak orduya kaydetti.

Rusya merkezli Sputnik ajansının Arapça yayınının verdiği habere göre çocuklar, ülkenin Hasaka bölgesindeki El-Haul kampından yaklaşık 1800 kadına evsahipliği yapan El-Malikiye kasabasındaki Tel Esved kampına transfer edildiğini bildirildi.

Bölgede faaliyet gösteren insani yardım çalışanları çocukların PKK militanları tarafından savaş koşullarında ön saflarda ilk öldürülecek bir grup olarak çarpıştırılmak üzere asker olarak eğitilecekleri ve kullanılacağı endişesini dile getirdiler. Hasaka’daki yerel bazı kaynaklar da bu haberi doğruluyor.

İlgili konuda haber yazıları daha önce Mart ayında DAEŞ terörist grubunun ABD ile Güneydoğu Suriye’deki Deyrizor’daki Suriye Demokratik Güçleri tarafından korunan bir bölgede savaş ve intihar operasyonları için çocuk yetiştirmeye başladığını yazmıştı.

Lübnan’daki medya kuruluşu El Manar ise bu çocuk milisleri eğitim merkezinin Rakka’daki eski DAEŞ üsleri komutanı olup da sonra PKK saflarına geçen Fransız asıllı Ebu Muhammed el-Fransi’nin gözetiminde kurulduğunu ve orada çok sayıda Suriyeli ve yabancı çocuğun işe alındığını söyledi.

Gözlemcilere göre PKK ve Amerika böylelikle DAEŞ’lilerin çocuğu da olsa masum küçük çocukları psikolojik zihin kontrol yöntemleriyle beyinlerini yıkayıp cinayetlerde ve suikastlerde ön saflarda görevlendirerek hem onları ortadan kaldırmayı hem de bulmakta artık giderek zorlandıkları canlı bomba gönüllülerinin yerine kullanmayı planlamakta.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.