islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Suudi Arabistan, evde Kur’an öğrettiği için din bilginini tutukladı

Suudi Arabistan, evde Kur’an öğrettiği için din bilginini tutukladı
Mirat Haber Ajansı

Suudi Arabistan’daki yetkililer, bildirildiğine göre kutsal Mekke kentindeki evinde Kuran’ı vaaz etmeye ve öğretmeye devam ettiği için tanınmış din bilgini Aisha Al-Muhajiri’yi tutukladı. 65 yaşındaki zanlının Suudi istihbarat teşkilatının 20 üyesi tarafından tutuklandığı bildirildi. Suudi hükümetinin aktivistleri ve tanınmış kişileri tutuklayıp baskı yaptığını bildiren Vicdan Mahkumları’na göre, Al-Muhaciri ile birlikte iki kadın daha tutuklandı. Grup, iki kadından birinin 80 yaşında olduğunu, diğer kadının ailesinin ise kendisi hakkında herhangi bir bilgi vermeyi reddettiğini ifade etti. Tutuklanmalarının ardından, Al-Muhajiri’nin kendi çocukları da dahil olmak üzere tutuklanmalarını veya suçlamalarını soran herkesin de tutuklanacağı bildirildi. Vicdan Tutukluları, vaiz Aisha Al-Muhajiri’nin oğullarının tutuklandıktan sonra onu sorduklarında gözaltına almakla tehdit edildiğini belirtti. Yetkililerin, onu soran herkesi tutuklayacaklarını söylediği bildirildi. Grup, Al-Muhaciri’nin sahil kenti Cidde yakınlarındaki Dhahban Hapishanesinde tutulduğunu açıkladı.

Diktatör Suudi rejim

Son birkaç yıldır Suudi rejiminin bir dizi akademisyeni, aktivisti ve eleştirmeni tutuklandı. Son derece saygın ve tanınmış din adamları bile sadece güncel olaylar hakkında yorum yaptıkları veya bir hükümet politikasını onaylamayı reddettikleri için tutuklandılar. Bunlar arasında Aid Al-Qarni, Ali Al-Omari, Safar Al-Hawali, Omar Al-Muqbil ve Salman al-Ouda var. Birçoğu reformist olarak biliniyor ve bu nedenle fiili hükümdar Veliaht Prens Muhammed Bin Salman tarafından bir tehdit olarak görülüyor. Suudi Arabistan’da uzun zamandır büyük bir ses olan Müslüman alimler üzerindeki baskısı, onların etkilerini azaltma çabalarını temsil ediyor. Bin Salman’ın dış politika girişimleri ve Krallığı modernize etme konusundaki sert çabaları, eleştirmenler için özel hedefler oldu. Baskı altında yabancı bilim adamları bile bağışlanmadı. Çin’in zulüm gören Müslüman Uygur azınlığından Aimidoula Waili, Kasım ayında Çin hükümetinin talebi üzerine Suudi yetkililer tarafından tutuklandı. Türkiye’ye kaçmadan önce yıllar önce Çin’de gözaltına alınan Waili’nin Çin’e sınır dışı edilme riskiyle karşı karşıya olduğu bildiriliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.