islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

TEFEKKÜR-Ü YUSUF -VII

TEFEKKÜR-Ü YUSUF -VII
15 Ekim 2023 09:00
A+
A-

Merhameti yüksek bağışlaması bol Allah’ın adıyla.

Sohbeti Kur’an olanın yolu aydınlık olur.

21-31/

✓ İnsanlık tarihi boyunca evli bir bayanın kocasından başka kişilerle işlediği cinsel birlikteliğin (zina) ceza gerektiren bir suç olarak görüldüğü anlaşılmaktadır.

✓ Zina karşılığı olarak verilen cezaların dünya da yaşamış topluluklarda farklı müeyyideler şeklinde uygulanmıştır.

✓ İlahi emir ve tavsiyeler doğrultusunda algılanması gereken zina işlevinin bazı toplumlarda sapıklıklarına meşruiyet kazandırmak için mahiyet değişikliğine uğratılmıştır.

✓ Cezayı gerektirecek iki kişi arasında yaşanılan bir olayın aydınlatılmasında  hüküm vermek için karşılıklı olarak anlatılanların mantığa uygun olması, tutarsız olmaması gerekmektedir.

✓ Allah’a içten, çıkarsız ve samimiyetle bağlılığı, O’na olan sevgisi insanı kötü işlerden ve sözlerden alıkoyar. Alıkoymuyor ise insanın Allah’a bağlılığı ve sevgisi sahte ve göstermelik demektir.

✓ Kişiler arasında ki anlaşmazlıklar da haklı tarafın tespiti için bilirkişilik müessesesi çalıştırılmalı ve verimli olabilmesi için korunup kollanmalıdır.

✓ Kur’an da ki Yusuf Suresi’ni Züleyha ile Yusuf’un aşk hikayesi gibi yorumlamak Allah’ın Resulüne iftiradır. İsrailayat kaynakları tarafından Allah katında kabul gören tek din İslam’ın nasıl tahrif edildiğinin en açık örneklerindendir.

Yusuf Suresi‘nin müslüman aleminde ki yapılan meal ve tefsir çalışmaları da maalesef; Kişinin bizzat itirafı veya çevresi tarafından kesin olarak bizzat görme deliline dayanmaksızın günlük yaşamda birlikte mesaisi olan kadın erkek ilişkilerinden yola çıkarak cinsel birliktelik maksadıyla zanna dayalı iftira boyutunda bir takım olasılıklar kurgulanarak israiliyat tarafından aşk hikayelerine dönüştürülmüş hâlidir.

✓ Yusuf Suresi devlet bürokrasisinde dürüst, becerikli, gayretli, marifetli kişiliklere sahip çalışanların çeşitli iftiralarla ve entrikalarla bertaraf edilmesi için önünün nasıl kesildiğinin örneği sunularak insanlık âlemi durdukça devlet yöneticilerinin benzer hatalara düşmemesi için Cenabı Allah tarafından Kuranda kıssa halinde dikkat çekilmiştir.

✓ Kur’an ayetleri üzerinde düşünerek okunduğu takdirde; Allah katında kabul görecek olan dine şirk bulaştırmak suretiyle yaşayanlarla ateist, deist v.b. şekilde yaşayanlar arasında hiç bir farkın bulunmadığı görülecektir.

✓ Kur’an ayetleri üzerinde her kimse tarafından mantıksız veya çelişki bulunduğu iddiasında olanların mantıksızlığı veya çelişkileri; haşa ilahi mesajların yetersizliğinden değil kendi akıllarının kifayetsizliğindendir.

Subhanallah… Estağfirullah… Elhamdüllah…

Yusuf Suresi düşünsel okumalarımdan zihnime yansıdı.

İlahi mesajın kişiye özel zihinsel yansımalarını keşfetmek ve istikametinin bozulmaması için Kur’an okuyunuz!

En doğrusunu Allah (cc) bilir.

 

ETİKETLER: Yusuf Suresi

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.