islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
ALTIN
2.325,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Trump Seçimleri Kazandı Görünüyor

Trump Seçimleri Kazandı Görünüyor

Mirat Haber Ajansı

Başkan Trump, Çarşamba sabah yaptığı konuşmada Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinde zafer elde ettiklerini belirtti. Rakibi başkan aday ve eski başkan yardımcısı Joe Biden’ın iddia ettiği Texas, Georgia, Kuzey Carolina ve Oho eyaletlerini açıkça kazandığını, Pennsylvania, Arizona, ve Mavi duvar olarak adlandırılan Michigan, Wisconsin eyaetlerinde de avantajlı olduğunu belirtti. Yapılan anketler Biden’ı ülke çapında ve önemli eyaletlerde 10 puan önde göstermesine rağmen, farkın uç uca olduğu seçim gecesi belli oldu. Demokratlar bu seçimleri kaybedererse ciddi bir yıkıma uğrayacaklar.  Sorun, medyanın, sosya medyanın tam destek verdiği ve Korona pandemisi sırasındaki ekonomik sorunlar arasında da kazanamazlarsa nasıl kazanacakları.

Seçimlerde odak noktası her ki partinin de yanına çekmeye çalıştıkları nitelkli mavi yakalı genelde Katolik kökenden işçi kesimiydi. Biden bu demografiye yakın olması nedeniyle seçilmişti. Ancak görünen o ki Trumğ bu dempgrafiyi yakalamış ve fabrika bölgelerinde güçlü bir erformans göstermiş. Seçimlerde çok sayıda usulsüzlük beklendiğinden daha haftaarca kesin sonucun elde edilemeyeceği ve anayasa mahkemesine intikal edeceği düşünülmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.