islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Tunus camilerde yatsı ve teravih namazlarını erteledi

Tunus Diyanet İşleri Bakanlığı, Cuma namazı da dahil olmak üzere sadece sokağa çıkma yasağı kapsamına girmeyen saatlerde ibadete izin verildiğini duyurdu.

Tunus camilerde yatsı ve teravih namazlarını erteledi

Tunus Diyanet İşleri Bakanlığı, Cuma namazı da dahil olmak üzere sadece sokağa çıkma yasağı kapsamına girmeyen saatlerde ibadete izin verildiğini duyurdu.

Mirat Haber Ajansı

Tunus Diyanet İşleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada vatandaşların sokağa çıkma yasağı saatleri dışında Cuma namazı da dahil olmak üzere camilerde namaz kılmalarına izin verildiğini duyurdu. Bu, yetkililerin korona enfeksiyon oranlarındaki artış nedeniyle Tunus’ta sokağa çıkma yasağı tedbirlerini sıkılaştırmaya karar vermesinden bir gün sonra bakanlık tarafından yayınlanan bir açıklamayla geldi. Çarşamba günü, ülke yetkilileri tüm valiliklerdeki sokağa çıkma yasağı saatlerini bir önceki saat 22:00’den 5’e çıkarmak yerine 9 ve 30 Nisan tarihleri ​​arasında 19:00’dan 05:00’e çıkarmaya karar verdiler. Bakanlık, Cuma namazı da dahil olmak üzere sokağa çıkma yasağı kapsamına girmeyen saatlerde ibadete izin verildiğini duyurdu.

Önlemler daha da artabilir

Sokağa çıkma yasağına denk geldiği için camilerde teravih namazı kılınmayacak. Bakanlık, 30 Nisan’dan sonra kalan Ramazan döneminde uygulanacak diğer prosedürler hakkında bilgi vermedi. Bakanlık, camiye gitmek, özellikle evde abdest almak, camiye gitmeden önce evde abdest almak, kişisel seccade getirmek, maske takmak ve namaz kılarken gerekli mesafeyi korumak için önlemlerin alınması ve temizlik protokolünün öngördüğü önleyici tedbirlerin uygulanması gerektiğini vurguladı. Bakanlık, Cuma namazı hutbesinin on dakika ile sınırlandırılacağını, cami ve Kuran anma merkezlerindeki tüm faaliyetlerin dersler ve Kuran dikte oturumları da dahil olmak üzere askıya alındığına dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı’na göre, Çarşamba günü itibariyle Tunus, 9.087 ölüm ve 221.545 iyileşme dahil olmak üzere toplam 264.994 koronavirüs enfeksiyonu vakası kaydetti. Ancak gerçek sayıların bunun çok üstünde olduğu belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.