islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5216
EURO
34,9599
ALTIN
2.438,77
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

TÜRK VATANDAŞINI NASIL TANIMLAYACAKSINIZ?

TÜRK VATANDAŞINI NASIL TANIMLAYACAKSINIZ?

 

Bütün varlıkların yaratıcısı olan Rabbimizi tanımadığına ilişkin bir belgeye  şahit olmadığım için kendisinden ilahi rahmeti esirgeyemeyeceğim UĞUR MUMCU bildiğimiz kadarıyla namuslu bir medya ve fikir adamıydı. O, bir toplantıda TÜRK VATANDAŞI KİMDİR? sorusunu sormuş ve şöyle cevaplamıştır.

TÜRK VATANDAŞI:
İSVİÇRE MEDENİ KANUNUNA GÖRE EVLENEN, İTALYAN CEZA YASASINA GÖRE CEZALANDIRILAN, ALMAN CEZA MAHKEMELERİ USULU YASASINA GÖRE YARGILANAN, FRANSA İDARE HUKUNA GÖRE İDARE EDİLEN VE İSLAM HUKUNA GÖRE GÖMÜLEN kişidir.

Uğur Mumcu hakikat üstü hakikat olan bu tespitleriyle bizi uyarmış ve bu durumu sorgulamamız gereğine işaret buyurmuştur.

Yakın tarihi az çok bilmeme rağmen bu tespitler beni yeniden öfkeli bir hüzne düşürmüş; Osmanlının son nesli ile Mustafa Kemal ve devrim ricaliyle manen hesaplaşma gereğini duyurmuştur. Varacağı sonuç ne olursa olsun sorgulayamayan kişi gerçek bir Müslüman da hakiki bir milliyetçi de olamaz.

İktidar oluncaya kadar yerdiğimiz, şimdilerde ise 1071 sanatçıya seslendirdiğimiz marşla yolunu kutsadığımız Atatürkçülük yarı tapınmaya da dönüştürülüp İmam Hatip nesline de bulaşınca bir makale yazdım.

Müslüman Mustafa Kemal’ı Nasıl Anlamalı ve Anmalı?” başlıklı bu makalemde cevabını verdiğim  soruyu sordum. Belgeli tespitlerime rağmen ihbar edildiğim için yargılanmadıysam da sorgulandım.

YIKILIŞIN BÖYLESİ

Mekke Üniversitesi mezunu yaşlı başlı bir arkadaşımıza makalemi gönderdiğimde, Mustafa Kemal ile ilgili tespitler bize düşmez cevabını almayayım mı?

Bir defa daha anladım ki toplum nasıl olursa öyle yönetilir.

Bu millet dinini dışlayan jakoben laikliğe müstahaktı. Ayrıntılara takılmanın, birilerini aksi yönden gelerek daha bir kahramanlaştıran anlamı yok.

İslam Yaratanımızın nizamıdır, ona yönelmek için fıtrat değerlerinin korunması gerekir, samimi niyetlerle bilgilenip bilinçlenilmesi gerekir, imani bir gayretle sabırla örgütlenip şahlanmak gerekir.

Allah’ın bizim kulluğumuza ihtiyacı yoktur, dünyevî istikrarımız, gelişimimiz ve uhrevî saadetimiz için bizim O’na kulluğa ihtiyacımız vardır.

UNUTMADAN…Yapılacak Yeni Anayasa’da Türk vatandaşı özü itibariyle Uğur Mumcunun dile getirdiği gibi tanımlanacaksa, Mustafa Kemal  mezarından kalkabilse bile değil oyumu, “ sevaplara dönüşebilecek günahlarımı” dahi vermem, böyle biline…

“Ancak kötülüklerden vazgeçip tövbe eden, Allah’ın âyetlerine yürekten inanan ve bu inancın gereği olarak iyi ve yararlı işler yapanlar bunun dışındadır. Allah böyle kimselere tertemiz bir hayat nasip etmek suretiyle onların günahlarını sevaplara dönüştürecektir. Ayrıca samimi olarak tövbe edip terk ettikleri her bir günah sebebiyle onlara fazladan bir sevap verecektir. Çünkü Allah çok bağışlayıcı, çok merhametlidir.” (Furkan 25/70)

Ali Rıza Demircan

YAZARIN DİĞER YAZILARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.