islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4480
EURO
34,7443
ALTIN
2.437,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Türkiye Gündeminin sarsan “Ben 13 Yaşındaydım” Olayı

Türkiye Gündeminin sarsan “Ben 13 Yaşındaydım” Olayı
14 Aralık 2021 16:05
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi meclisinde CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu kürsüden sözü AK Parti Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’a getirdi. CHP’li Neslihanoğlu Başkan Ayık’a 28 Şubat’ta kaç yaşında olduğu sorusunu yönelterek “28 Şubat kaç yılında oldu?” diye soru sordu. 28 Şubat darbesini Ayık’ın yaşamadığı halde konuştuğu algısını vermeye çalışan Neslihanoğlu’na Ayık tarihe geçecek cevaplar vererek, “28 Şubat’ta annem başörtülü diye otobüsten atılıp her gün 3 kilometre yolu yürüdüğünde #Ben13yaşındaydım! Türkiye dereceli ablam tasdiknameyle İmam Hatip Lisesi’nden Milli Güvenlik dersinde başını açmadığı için atıldığında 13 yaşındaydım. Babamın ticari işletmesi Batı Çalışma Grubu tarafından fişlenip kapanmak zorunda kaldığında 13 yaşındaydım!” dedi. Bu ifadeleri içeren görüntüler ise kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Hatta #Ben13yaşımdaydım etiketi açıldı, Ayık’a destek yağdı…

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) meclisinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu kürsüden 28 Şubat postmodern darbesini hakkında ifadeler kullanırken, sözü AK Parti Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’a getirdi. Neslihanoğlu Ayık’a 28 Şubat’ta kaç yaşında olduğu sorusunu yönelterek “28 Şubat kaç yılında oldu?” diyerek 28 Şubat darbesini yaşamadığı halde Ayık’ın bu konuyu konuştuğu algısını vermeye çalıştı.

Başkan Hilal Ayık’ın Cevabı Sosyal Medyada Yankı Buldu

Başkan Ayık ise söz alarak Neslihanoğlu’na cevap verdi. Ayık’ın “28 Şubat’ta annem başörtülü diye otobüsten atılıp her gün 13 kilometre yürüdüğünde 13 yaşındaydım!” ifadelerini içeren meclis görüntüleri ise sosyal medyada gündeme düştü

“Çok Merak Ediyorsanız Şayet! 13 Yaşındaydım”

Meclis görüntülerinin yer aldığı videoda CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu Ayık’a 28 Şubat’ta kaç yaşında olduğu sordu. Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ın cevapları ise şöyle:

28 Şubat’ta kaç yaşındaydın? Çok merak ediyorsanız, 13 yaşındaydım Yaşar Bey. Annem başörtülü diye otobüsten atılıp her gün üç kilometre yolu yürüdüğümde 13 yaşındaydım. Çok merak ediyorsanız şayet!

CHP’li isim sordu, tarihi cevap geldi: “28 Şubat’ta annem başörtülü diye otobüsten atıldığında #Ben13yaşındaydım!”

-Türkiye dereceli ablam tasdiknameyle İmam Hatip Lisesi’nden Milli Güvenlik dersinde başını açmadığı için atıldığında 13 yaşındaydım. Üniversite kayıtlarını çıkarın ÖSS’den.

-Babamın ticari işletmesi Batı Çalışma Grubu tarafından fişlenip kapanmak zorunda kaldığında 13 yaşındaydım Yaşar Bey.

“GENEL BAŞKANINIZIN BAHSETTİĞİNİZ HELALLEŞMEYİ DİLE GETİRİYORSANIZ “BİZ O HAKKI HELAL ETMİYORUZ”

-O gün sadece bir başörtüsü zulmüyle kıyaslamazsınız. O gün nice insanlar ne şekilde etkilendi o süreçten. Ve konuyu siz açtınız helalleşme diyerek. Bende ne dedim? Genel Başkanınızın bahsettiğiniz helalleşmeyi dile getiriyorsanız “biz o hakkı helal etmiyoruz” dedim.

-28 Şubat ile ilgili ise KHK’lı hesaplar benim Twitter hesabıma atağa geçti. Sosyal medyada çalışma yaptılar. 28 Şubat’ta bu hanım efendi kaç yaşındaymış, ne yapmış, benzer söylemler. Üzüldüm ya! O hesaplarla aynı söylemleri bugün CHP Grup Başkanvekilini’nin söylemiş olmasına gerçekten üzüldüm, bu üzüntümü dile getiriyorum. Siz özür dilemezseniz dilemeyin!

#BEN13YAŞIMDAYDIM ETİKETİ AÇILDI, SOSYAL MEDYADAN DESTEK YAĞDI!

Başkan Ayık’ın bu sözlerini içeren video ise kısa sürede sosyal medyada yayıldı, Ayık’a destek yağdı. Hatta #Ben13yaşımdaydım etiketi de açıldı. İşte destek mesajlarından bazıları:

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan: “13 yaşında ailesiyle birlikte 28 Şubat zulmünü yaşayan Hilal Ayık Başkanım “helalleşmek” isteyenlere gereken cevabı vermiştir. Onurlu, başı dik ve alnı ak Kardeşim, ağzınıza sağlık. Zulmün yaşı olmaz, zulmün sesi olur ve o ses tüm salonda yankılanır… #Ben13Yaşındaydım”

“Sizi Ayakta Alkışlıyoruz”

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Yılmazer: “Sizi mangal gibi yüreğiniz için ayakta alkışlıyoruz. Ümidimizsiniz. Gururumuzsunuz Hilal Ayık başkanım. 28 Şubatta hepimiz sizinle diyoruz: #Ben13yaşımdaydım”

AK Parti MKYK Üyesi Lütfiye Selva Çam: “Biraz samimi olun,bu CHP zihniyeti asla değişmeyecek. Yaşadıklarımızın üzerinden siyaset yapmayı bırakın. Unutmuyoruz, unutmayacağız. Helalleşmek kim siz kim. Zulm ile abad olanın akibeti berbat olur. Helal olsun Hilal Ayıkhttp://başkanım. Başka söze hacet YOK! #Ben13Yaşındaydım”

Yüreğinize Sağlık Başkanım Hilal Ayık”

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Gültekin Gündüz: “28 Şubat’ın açtığı yaralar hala kanıyor, 13 yaşındaki bir çocuğun zihninde, yüreğinde yaşıyor ve en gür sesiyle bugün bile haykırıyor. Yüreğinize sağlık Başkanım Hilal Ayık. #Ben13Yaşındaydım”

“Çekilen çilelerin sonu yok”

Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş: “#28Şubat sürecinde yaşadığı zulmü dile getiren yürekli Başkanımız Hilal Ayık. #Ben13yaşındaydım, sen 15, diğeri 20… Zulmün yaşı, çekilen çilelerin sonu yoktu.

“Daha Senin Yaşın Kaçtı”

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız: “Gençleri siyaseten diline pelesenk edenlerin, siyasette yer bulan gençlere her fırsatta “daha senin yaşın kaçtı” cümlesini kurmaya cüret etmelerine halen şaşırıyorum, evet. #Ben13Yaşındaydım. Geçmişe takılıp kalmıyoruz; ancak “helalleşme” diyerek geçmişi hatırlatır ve sonrasında da bir yüzleşme olmaksızın bizden geçmişi olduğu gibi içimize gömmemizi, yok saymamızı beklerseniz; size yaptıklarınızı, oluşturduğunuz toplumsal fay hatlarını bir bir hatırlatırız. Bilin bunu ilkokul 3. Sınıftaydım. Yaş 9. Sene 2001. Sınıfta “diyanet işleri başkanı” ilan edilmiştim. Düşünsenize 9 yaşındaki çocukların bile karşısındaki bir çocuğu görüşünden dolayı kategorize edebildiği keskin kutuplu bir siyasal “bilinç” iklimi vardı. #Post28ŞubatTravmaları”

“Helalleşme Ahirette”

AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakmak: “Bu bağnaz, yüreği kara zihniyeti kul affetse de nafile, İnanıyoruz ki Rabbim affetmeyecek. Helalleşme ahirette inşallah. #Ben13Yaşındaydım”

“Her Yerde Sürdüreceğiz”

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu: “Katsayı oyunlarıyla milyonlarca gencin geleceğini çaldınız, zulmettiniz, kapanmayacak yaralar açtınız. Yüzsüzce Helalleşme safsatasına gereken cevabı veren Hilal Ayık başkanım yüreğine sağlık. Haklı mücadelemizi gür bir sesle her zaman, her yerde sürdüreceğiz. #Ben13Yaşındaydım”

“Ülkemizin Dünü ve Bugünü Apaçık Ortadadır”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu: “Bugün eşitlik naraları atan muhalefetin dün neler yaptığını gür sesle yüzlerine vuran cesur kardeşim, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ı tebrik ediyorum Ülkemizin dünü ve bugünü apaçık ortadadır. Dün başı kapalı diye özgür haklarını elinden aldığınız kızlarımızın ahı size yeter de artar”

“28 Şubat Millete Zulümdü”

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci: “Sevgili kardeşim, Akyurt Belediye Başkanımız Hilal Ayık’ı yapmış olduğu konuşma ve duruşundan ötürü tebrik ediyorum. 28 Şubat millete zulümdü, o zulme alkış tutan zalimlerle asla helalleşmeyeceğiz.!”

” Yalnız Değilsin Kardeşim”

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz: “Namlusunu millete çeviren tanklara selam durmayanlar hep aynı yaşta milleti ile yan yana. Yalnız değilsin kardeşim… Hilal Ayık. #Ben13Yaşındaydım”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.