islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

TÜRKİYE KEŞKE NATO’DAN ÇIKARILSA

TÜRKİYE KEŞKE NATO’DAN ÇIKARILSA
11 Aralık 2023 09:50
A+
A-

Her ülkede Derin Devlet var mı?

Evet Nato’dan çıkarılması Türkiye’nin hayrına olur, diyelim. Foreign Policy’in yazısı vesilesi ile  Mirat Haberimizin görüşlerini açıklayalım.

HER ÜLKEDE DERİN DEVLET VAR MI?

Her ülkede bir derin devletin var olduğu kabul edilir. Amerika’nın da bir derin devleti olduğu söylenir. Derin devlet olunca, bu devletin doğal olarak yayın organı da olur.

Bazı düşünce kuruluşları, Foreign Policy’i Amerika derin devletinin yayın organı görürler.

FOREİGN POLİCY DERGİSİNDE YER ALAN YAZI

Anılan dergi bize göre hayırlı bir girişimde bulunmuş, yayınladığı yazıda Türkiye’nin Nato üyeliğini yeniden değerlendirilmesi gerektiğini dile getirerek bunun zamanın geldiğine işaret etmiştir.

Dergi uzunca tahliller içeren yazısında Nato’nun Türkiye’ye katkılarını açıklamakta ama Türkiye’nin verdiği katkılara değinmemektedir.

NATO’DAN ÖNCE AB

Türkiye yarım asır  aşkındır kapısında bekletildiği AB’den bir türlü vazgeçememektedir. Kovuluyoruz ama Batıcılık yüreğimize işlediği için Avrupa sevdasından vaz geçemiyoruz.

AK Partisi de bu çıkmazın içinde. Yazık.

AB’nin Ülkemize  bakışı Gazze’ye bakışından farklı değildir. Güçleri yetse üzerimize çullanırlar. Bunun için Ülkemizi zaafa  uğratma amacıyla PKK’ya destek çıkmakta hatta Amerika ile birlikte onu kendi emelleri için  taşeron olarak kullanmaktadırlar.

NATO’YU AMERİKA ARTI  AB OLARAK GÖREBİLİRİZ

Nato’nun yaptığı tatbikatlarda Ülkemizi düşman olarak gördüğü bilin miyor mu?

Nato bizim hayrımıza adım atar mı? Bir askerini olsun feda eder mi?

Amerika’yı Nato’nun sahibi gibi görebilirsiniz. Amerika Ülkemizin güneyimize ‘İsraile destek ve bize köstek” olacak devlet kurdurma teşebbüsleri için de değil mi?

Hulasa AB bize bir iyilik yapsa da bizi daha açık bir şekilde kovabilse.

Nato gözünü karartsa da bizi  dışlayabilse.

Gerçekten bizim yapamayacağımızı yaparak hayrımıza çalışmış olurlardı. Ama yapamazlar. AB  ve Nato bizim olmamızı istemezler ama bizi dışlamayı da göze alamazlar, kullanmak isterler.

İTTİFAK EDECEK DÜNYA MI YOK?

Türk ve İslam dünyası var,

D8 ler var, (Türkiye, Endonezya, İran, Mısır, Pakistan, Malezya, Nijerya ve Bangladeş)

Brıcs Ülkleri var, ( Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin ve…)

Hazır İsrail’in katliamına karşı çıkmamız sebebiyle bize tavırlı  ve öfkeli olan Amerika öncülük yapsa da bizi Nato’dan çıkarsalar. Zira görülen o ki bize Nato’dan daha tehlikeli bir güç de yoktur.

 

TÜRKİYENİ NATO’DAN ÇIKARILMASI  FOREİGN POLİCY

MiratHaber.comYouTube