islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4238
EURO
34,5760
ALTIN
2.383,83
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Türkiye Maarif Vakfı, Tunus’ta İftar Programı Düzenledi

Türkiye Maarif Vakfı, Tunus’ta İftar Programı Düzenledi
3 Nisan 2024 11:45
A+
A-

Türkiye Maarif Vakfı, Tunus’ta İftar Programı Düzenledi…

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Tunus’ta düzenlediği iftar programıyla dikkatleri üzerine çekti. Başkent Tunus’taki bu özel etkinliğe Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan‘da katılım sağladı. Bunun yanı sıra TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Zeynep Arkan, TMV Tunus Ülke Temsilcisi Ali Arıkmert, Türk kurum temsilcileri, ayrıca Tunuslu yetkililer ve veliler katılım sağladı.

Büyükelçi Demircan konuşmasında önemli bir nokta vurguladı. Ramazan ayının özellikle insanın kendi iç dünyasıyla olan mücadelesi olduğunu söyledi. Demircan, “İçimizdeki iyilikler, tümüyle bedenin arzularına karşı koyabiliyor mu? Ruh ve beden arasındaki bu mücadele, aynı zamanda iyilik ile kötülük arasındaki savaşın başlangıcıdır”. Sözleriyle iftarın anlamını vurguladı.

İftar sofralarının simgesel anlamına değinen Büyükelçi Demircan, “İftarda hazırlanan yemeklerin sunumuyla biz ‘sofra kurmak’ deriz. Sofrada zengin, fakir, yaşlı, genç herkes bulunur ve dertler paylaşılır. Bu bölüşme, insanlara mutluluk ve huzur getirir.” ifadeleriyle toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.

TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Arkan ise Maarif Okulları aracılığıyla Tunus’la sürdürdükleri kadim dostluğu önemsediklerini belirtti. Arkan, “Hedefimiz tüm insanlığa faydalı, ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Aynı zamanda bu dostluğu daha da güçlendirmektir.” diyerek vakfın amaçlarına dikkat çekti.

Tunus Uluslararası Maarif Okulları Tunus’ta 2017 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim vererek bölgedeki eğitim kalitesine katkıda bulunuyor. Bu etkinlik, TMV’nin bölgedeki sosyal ve kültürel çalışmalarının bir parçası olarak öne çıkıyor.

Türkiye Maarif Vakfı

Türkiye Maarif Vakfı, ülkemizin uluslararası eğitimde dünyaya açılan penceresidir. 17 Haziran 2016 tarihli 6721 sayılı kanun ile kurulan Vakfımız, yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti adına eğitim faaliyeti yürütme yetkisine sahip bir kuruluştur.

Kamu yararına çalışıp kâr amacı gütmeyen Türkiye Maarif Vakfı, tüm ülkelerde okul öncesinden yükseköğretime, örgün öğretimden yaygın eğitime her türlü etkin çalışmayı gerçekleştirmektedir.

HABER YORUM

Öncelikle, Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi olarak göreve başlayan Ahmet Misbah Demircan beye, yeni görevinde başarılar diliyoruz.  Beyoğlu Belediye Başkanlığında üç dönem başarılı projelere imza atan Demircan’ın, Tunus Büyükelçisi olarak da güzel faaliyetler içinde olacağı, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inancımız sonsuzdur.

İftar sofraları, fiziki bedenlerimizden daha ziyade, kardeşlerimizle gönüllerimizin birleştirdiğimiz, bir tebessümle bütün duygularımızı karşıdakine yansıtabildiğimiz müstesna ortamlardır. İftar sofralarında ki haz ve heyecanı, yaşayabilmek ve yaşatabilmek adına, özellikle yurt dışında organize edilen bu tür iftar programlarını önemsiyor,  Türkiye Maarif Vakfı’nı da  teşekkürlerimizi sunuyoruz.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM