islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Türkiye, Mısır’ın İhvan’ı terörist tanımlamasına hâlâ karşı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye ‘nin Mısır tarafından Müslüman Kardeşler’ in terör örgütü ilan edilmesine karşı olduğunu belirtti.

Türkiye, Mısır’ın İhvan’ı terörist tanımlamasına hâlâ karşı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye ‘nin Mısır tarafından Müslüman Kardeşler’ in terör örgütü ilan edilmesine karşı olduğunu belirtti.

Mirat Haber Ajansı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye ‘nin Mısır tarafından Müslüman Kardeşler’ in terör örgütü ilan edilmesine karşı olduğunu belirtti. Türkiye’nin Müslüman Kardeşler’i siyasi bir hareket olarak gördüğünü söyledi. Geçtiğimiz ay Türkiye, 2013’te Müslüman Kardeşler’den kaynaklanan ülkenin demokratik olarak seçilmiş ilk cumhurbaşkanını deviren askeri darbeyle bağların parçalanmasından sekiz yıl sonra Mısır ile diplomatik temaslara yeniden başladığını ifade etti.

Kahire’ye Türk heyet göndereceğiz

Bir röportajda Türkiye’nin Müslüman Kardeşler ile bağları sorulan Çavuşoğlu, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerinin parti veya şahıslara dayanmadığını, Ankara’nın Kahire ile sorununun darbe olarak gördüğü şeyden kaynaklandığını ifade etti. Genel olarak Mısır’da darbeye karşıydık, Müslüman Kardeşler devrildiği için değil. Çavuşoğlu, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi o gün görevde olsaydı ve başkası darbe yapmış olsaydı, aynı ilkeli duruşu sergileyecektik. Bölgesel güç merkezleri arasındaki bağların çözülmesi Akdeniz çevresinde yankı uyandırabilir. Libya’daki savaşta rakip tarafları desteklediler ve diğer kıyı devletleriyle çatışan deniz anlaşmaları imzaladılar. Ancak Türkiye, Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Çavuşoğlu, Ankara’nın Libya’yı Mısır ile rekabet alanı olarak görmediğini belirtti. Çavuşoğlu geçen hafta, Türkiye’nin Kahire’nin daveti üzerine Mayıs ayı başlarında Mısır’a bir heyet göndereceğini ve daha sonra Mısırlı mevkidaşı Sameh Shoukry ile görüşeceğini açıkladı.

ETİKETLER: Terörist
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.