islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5994
EURO
34,8008
ALTIN
2.504,12
BIST
9.483,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Türkiye, Rusya’dan Daha gelişmiş S-400 Uçaksavar Füze Sistemlerini Alıyor

Türkiye, Rusya’dan Daha gelişmiş S-400 Uçaksavar Füze Sistemlerini Alıyor

ABD’nin Uykularını Kaçıran Adım

Türkiye, son yıllarda Rusya’nın giderek artan bir şekilde ortağı ve olası müttefiki haline geldi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov bu hafta yaptığı açıklamada, Rusya’nın Türkiye’ye yeni bir S-400 karadan havaya füze sistemi partisi teslim etmeyi planladığını söyledi.

Rus haber ajansı TASS’ın geçtiği habere göre Peskov, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Rusya ile Türkiye arasındaki bu tür bir işbirliğinin hiçbir ülke için, özellikle Yunanistan için bir tehdit olmaması gerektiğini, çünkü sistemin saldırgan değil, savunmacı olduğunu” bildirdi.

Türkiye, son yıllarda savunma sanayii ve bölgesel konularda ABD’den uzaklaşırken, Rusya ile daha çok çözüm ortaklığı buluyor.

Dimitri Peskov, Yunan televizyon kanalı ANT1’e verdiği röportajda, “Rusya, Türkiye’ye yeni bir S-400 füze sistemi partisi daha teslim etmeyi planlıyor ” diyerek yeni sistemin Türkiye’ye transfer edileceğini dünyaya duyurdu. .

Peskov, sistem hakkında soru sorulduğunda, Rusya’nın başka bir S-400 partisi sağlamayı umduğunu söyledi.

Rus S-400 füze savunma sisteminin ilk parçaları, 12 Temmuz 2019, Ankara yakınlarındaki Akıncı Hava Üssü olarak bilinen Murted Havalimanı’nda bir Rus uçağından indirilmişti.

Rus TASS haber ajansının geçtiği bilgilere göre geçtiğimiz hafta Soçi’de Yunanistan Başbakanı Mitcotakis ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Putin, kendilerine şu garantiyi verdiği belirtiliyor:

“Hepimiz ABD’nin bu yaptırımlar oyununu oynamayı sevdiğini biliyoruz, ancak hedeflerine asla ulaşamadıklarını anladıklarını biliyoruz. Hiçbir zaman tek bir ülkenin bakış açısını değiştirmeyi başaramadılar. Ancak politikamız şudur: Başta ortaklarımız olmak üzere çeşitli ülkelerle işbirliğine açık olun. Rusya ve Türkiye arasındaki bu tür bir işbirliği hiçbir ülke için özellikle Yunanistan için bir tehdit olmamalı çünkü sistem saldırgan değil savunmacı. %100 savunma amaçlı. Ayrıca, Türkiye’den sze yönelik hiçbir zaman saldırı veya tehdit olabileceğini sezmedim. Bu konuda rahat olun.”

TASS’ın konu ile ilgili yayımladığı analizde, şu görüşler belirtiliyor:

“Moskova ve Ankara, 2017’de Rus yapımı S-400 hava savunma sisteminin Türkiye’ye teslimi konusunda bir anlaşması imzaladı ve böylece bu hava savunma füzesini satın alan ilk NATO üyesi oldu. Türkiye ABD baskısına boyun eğmedi ve S-400 sistemini elinde tutacağını söyledi. Washington, Ankara’yı ABD’nin beşinci nesil F-35 avcı-bombardıman uçağı geliştirme programından çıkararak karşılık verdi.”

ETİKETLER: S-400
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.