islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5212
EURO
34,9672
ALTIN
2.435,78
BIST
9.776,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Türkiye’nin Restine ABD’li Yetkiliden Skandal Cevap!

Türkiye’nin Restine ABD’li Yetkiliden Skandal Cevap!
12 Şubat 2022 09:21
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ‘Adalar (Ege) Denizi’nde silahsızlandırılmış adaların statüsü’ ile ilgili yaptığı açıklamaya küstah bir cevap verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, Adalar (Ege) Denizi’ndeki adalar üzerindeki Yunan egemenliğini (tartışmanın) söz konusu olmadığını söyledi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Yunanistan bundan (adaların silahlandırılmasından) vazgeçmezse bu adaların egemenliği tartışılır” ifadelerini kullanmıştı.

Ekathimerini’nin yorum talebini yanıtlayan ve Bakan Çavuşoğlu’nun bu açıklamasına cevap veren ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, “Bütün ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli ve korunmalı. Yunanistan’ın bu adalar üzerindeki egemenliği tartışma konusu değildir.” ifadelerinde bulundu.

Çavuşoğlu perşembe günü, Yunanistan’a adaları silahsızlandırma çağrısını yinelemişti. Ayrıca Çavuşoğlu Türkiye’nin, Yunanistan’ın Ege’de silahsızlandırılmış adaların statüsünü ihlal ettiği için BM’ye iki mektup gönderdiğini hatırlatarak konunun takipçisi olacaklarını söylemişti. Çavuşoğlu, bu adaların Lozan ve Paris Barış Anlaşmalarıyla Yunanistan’a silahsızlandırılma şartıyla verildiğini vurgulayarak Yunanistan’ın 1960’lı yıllarda bunu ihlal etmeye başladığının altını çizmişti. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ise, “Türk yetkililerin Ege’deki adaların statüsüne ilişkin suçlamalarını tümüyle reddediyoruz” açıklaması ile yanıt verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.