islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5902
EURO
34,8583
ALTIN
2.494,59
BIST
9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Twitter: Hindistan yasalarına aykırı olmayan hesapları engellemeyiz

Twitter: Hindistan yasalarına aykırı olmayan hesapları engellemeyiz
Mirat Haber Ajansı

Twitter, Hindistan Başbakanı Narendra Modi hükümetinin emirlerin Hindistan yasalarına uygun olduğuna inanmadığı için bazı hesapları kaldırma emrine uymayacağını ifade etti. Sosyal medya devi bazı hesapları kalıcı olarak askıya aldı, ancak diğerleri için yalnızca Hindistan içinde erişimi kısıtladı ve tweetler hala ülke dışında okunabilir. Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirket, kendini Modi yönetimiyle hararetli bir anlaşmazlık içinde buldu. Hindistan hükümeti, aylardır süren çiftçilerin yeni tarım yasalarına karşı protestoları hakkında yanlış bilgiler yaydığını iddia ettiği 1.100’den fazla hesabın ve gönderinin kaldırılmasını talep ediyor. Hükümet, geçtiğimiz hafta Twitter’a, yöneticilerini yedi yıla kadar hapis cezası ve içeriği engellememesi durumunda para cezası ile tehdit eden bir uyumsuzluk bildirimi gönderdiler.

Hindistan hükümeti ve Twitter krizi

Hindistan hükümeti, tarım gösterilerinde bazı hesapların ezeli rakip Pakistan tarafından desteklendiğini veya ayrılıkçı bir Sih hareketinin destekçileri tarafından yürütüldüğünü iddia ediyor. Twitter, platform manipülasyonu ve spam konusunda net örneklerle uğraşan 500’den fazla hesabı askıya aldığını açıkladı. Ayrıca, şiddet ve tacizi kışkırtmayla ilgili kurallarını ihlal eden yüzlerce kişi hakkında da işlem yapmıştır. Diğerleri coğrafi olarak engellendi, ancak Twitter hangi hesapların kısıtlanacağı konusunda nasıl kararlar aldığı ile ilgili ayrıntıya girmedi. Hindistan ayrıca, “basın özgürlüğünün yanlış bilgi yayma özgürlüğünü içermediğini” öne sürerek Twitter’dan haber hesaplarına erişimi kısıtlamasını istemişti. Twitter, ifade özgürlüğünü savunma politikası doğrultusunda gazeteciler, haber medyası, aktivistler ve politikacılar tarafından yönetilen hesaplarla ilgili herhangi bir işlem yapmadığını ifade etti. Ancak görünen o ki, sosyal medya devi, eski başkan Donald Trump ve bazı destekçilerinin hesabını kalıcı olarak engellemeye karar verdiğinde bir tür Pandora kutusunu açmış görünüyor. Oldukça tartışmalı ve birçok kınanmış sansür hamlesi, diğerlerini, katılmadıkları anlatılara aynı muameleyi talep etmeye davet etmiş görünüyor. Twitter’ın Hindistan hükümetinin taleplerine teslim olup olmayacağı ve bu sayede potansiyel olarak göz yumup diğer otoriter rejimlerin muhalefet ve ifade özgürlüğüne yönelik baskıları sağlayıp sağlamayacağı ilerleyen zamanda görülecek. Son aylarda on binlerce Hintli çiftçi, sivil itaatsizlik eylemi için Yeni Delhi’nin kenar mahallelerinde kamp kurdu. Çiftçiler pahasına özel alıcılara fayda sağladıklarını söyledikleri yeni tarım yasalarının geri çekilmesini talep ediyorlar. Geçen hafta, polisin katılımcılar üzerindeki baskısı bir çiftçinin ölümüne ve diğerlerinin yaralanmasına neden olduğunda protestolar kötü bir hal aldı.

ETİKETLER: Twitter
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.