islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5976
EURO
34,7516
ALTIN
2.491,67
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Ümidimizi Artıran Güzel Gençlerimiz de Var

Ümidimizi Artıran Güzel Gençlerimiz de Var

Haftada iki gün “fetva iste” siteme gelen soruları cevaplandırırım. Bazı sorular beni etkiler. Üzülür veya sevinirim. Sevindiğim ve Allah’a hamd ettiğim sorulardan birini sizlere sunmadan birkaç kelam etmek isterim.

Son dönemlerde Suudi prenslerin nasıl milyarlarca dolara sahip oldukları ve nasıl israf ve lüks harcamalar yaptıklarını okuyoruz. Genelde Ümmetimizin, özelde Sudu fakirlerin haklarını zimmetlerine geçiren bu alçak hırsızlar en küçük bir ıstırap ve utanç duymazlar. Görgüsüzlüklerini yansıtan lüks görüntüler vermekten de çekinmezler.

Peki, Suud’da olan alçakların benzerleri biz de yok mu? Elbet var. Milli servetimizin yarısı neredeyse 5000 kişinin elinde ve denetiminde olduğuna göre bizdekiler de az olmasa gerek. Faizciler vergi rekortmeni. İhale yolsuzlukları yapanlar ve yaptıranlar da pek çok. Büyük-küçük rüşvetler sıradan işler olmuş. Daha da önemlisi yapılanlar meşru imiş gibi algılanıyor ve algılatılıyor.

Ümitsizliğe düşmemek elde değil. Ama işte arada bir gelen bazı sorular bizi rahatlatıyor. İşte size, bizi ümit var kılan sorulardan biri. İfadeleri düzeltmeden aynen veriyorum.

“Hocam selamun aleykum. Başınızı ağrıtmak istemiyorum inanın. 22 yaşındayım üniversite öğrencisiyim. Lise’den beri hem çalışıp (bilgisayarcının yanında, tamirat vs.) hem okuyor aileme yük olmuyorum çok şükür.

Üniversite okuduğum şehrin adliyesinde zabit kâtibi ihtiyacı vardı. 15 kişi alınacaktı. Ben de başvurdum ve kpss baz alınarak klavye sınavına girmeye hak kazandım. Klavye sınavında 200 kişinin içinde 1. oldum çok şükür, çünkü mesleğim icabı başarılı olacağıma inanıyordum. Geriye yalnızca sözlü mülakat kaldı hocam.

15×3 45 *kişi yani alınacak sayının 3 katı aday sözlü sınava çağrıldı. Dolayısıyla klavyede ilk 45 kişi çağrıldı. Ben elenmekten korktum hocam. Yıllardır hem çalışıp okuyorum, kpss’ye de çalıştım 76 aldım. Sınav yapılacak yere gittim. Babamdan para almadım arkadaşımdan borç alıp gittim hocam.

Niyetim kesinlikle kul hakki değildi. Sözlü sınava ilkokul hocamın tanıdıkları vasıtasıyla referanslı girdim. Sözlü sınav esnasında kura ile 3 soru sordular birini bilebildim. 2 gün önceden gidip adliyenin karsısındaki otelde konakladım sırf sınav günü bir aksilik olmasın diye hocam. 15 kişi alınacak ve benim kpss puanım sıralamaya giriyor, klavyem zaten ilk sıradayım hocam. Diğer atanamayan 30 kişinin hakkına girdim mi? Yemin ederim çok kötü durumdayım hocam. Aklımda asla ve asla vallahi kul hakkına girmek yoktu. Sadece kendi birinciliğimi kendi hakkımı korumak istemiştim…

Bu genç evladınıza yardımcı olursanız çok sevinirim. Allaha emanet ediyor mesajınızı merakla bekliyorum hocam. Ellerinizden öpüyorum.”

Tarih:10 April, 2018 03:11:09 PM

İşte böyle gençlerimiz de var. Birkaç çiçekle yaz gelmez ama yaz da birkaç çiçekle gelir. Ümitlenmeyelim de ne yapalım.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar
  1. Mahmut dedi ki:

    Maalesef kul hakkına girdin kardeşim