islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Umumi Tuvaletler Mikrop Saçıyor! Ya Susuz Tuvaletler

Umumi Tuvaletler Mikrop Saçıyor! Ya Susuz Tuvaletler
20 Mayıs 2023 10:38
A+
A-

19 Mayıs tarihli Hürriyet Kelebek’te önemli bir konuya değinilmiş, gerçekten faydalı bilgiler aktarılmıştır.

Atılan başlık ve haberin özeti şöyle:

{ Umumi tuvaletler mikrop saçıyor! Peki gerçekten ne kadar tehlikeli? Cevap: Sandığınızdan çok daha fazla…

Umumi tuvaletlerin mikrop yuvası olduğunu hemen hepimiz tahmin ediyoruz. Peki bu mikropların ne kadar fazla ve riskli olabileceği konusunda herhangi bir fikriniz var mı? Umumi tuvaletlerden bulaşma riski olan tüm hastalıklar… }

YORUMUMUZ

Biz, pisliği biriktirmeksizin gideren geleneksel helaların umumi tuvaletlerden daha sağlık olduğunu biliyorduk.

Çocukluktan itibaren alıştırılan geleneksel tuvaletlerde bir yere oturulmadığı için kaslar gelişiyor ve kuvvetleniyor. Çevre ile temas da azalıyor.

Umumi tuvaletlerin sağlıklı olmadığını biliyorduk ama mikrop yuvası olabileceklerini de düşünemiyorduk. Uzmanların bilimsel izahlarından öğrendiğimize göre meğer sakıncaları  pek fazla imiş.

SU İLE TEMİZLENME

Bize göre asıl büyük sakıncaya da değinilmemiş. O da evdeki  tuvaletlerin bazılarında ve umumi tuvaletlerin bir kısmında  su ile temizlik yapılamayışıdır.

Evet suyun olmadığı yerde yalnız kağıt kullanılabilir ama kâğıt suyun sağlayacağı faydaları sağlayamaz. Önce kâğıt sonra da su kullanılabilirse de kâğıt israfına gerek de yoktur.

Su olan yerde su tercih edilmelidir.

Peygamberimiz, Yüce Kitabımız Kur’ân’ın Tevbe suresinin 108. ayetinde temizliğe özen gösterdikleri için övülen kişilerin su ile temizlik yapanlar olduğunu açıklamaktadır. Bu ayette şöyle buyrulmaktadır:

“…Aranızda arınıp tertemiz olmak için can atan adamlar vardır.  Hiç şüphesiz  Allah itina ile temizlik yapan kimseleri pek sever.”

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.