islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4643
EURO
34,7320
ALTIN
2.435,54
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Üniversiteli Öğrencilerimize Müjde!

Üniversiteli Öğrencilerimize Müjde!
15 Mayıs 2022 10:00
A+
A-

Asgari ücretle çocuk okutmaya çalışan halkımızın,  KYK (Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Kredileri) bugün 5,5 milyon öğrenci borçlu, 5,5 milyar toplam borç büyük bir sorun olarak ortadadır.

Ak Parti hükümeti bugüne kadar her şeyi borçla yaptı. Borçsuz 20 yıldır hiçbir şey yapılamadı. Hep borçla yapıp milletin sırtına yüksek vergiler üzerinden enflasyonu vuruldu. Muhalefet de bağırıp duruyor ancak borçlanma dışında farklı hiçbir şey önermiyor. Yani borçlanmayı sürdüreceklerini açık açık parti programlarında muhalefet ifade ediyor. Bu eko politik tercihi yapan Ak Parti’yi eleştirirken kendileri de muhalefet olarak aynı şeyi uygulayacaklarını açıkça söylüyorlar.

Her ne zaman öğrencilerimizin KYK borçları gündeme gelse, ağızlarında geveledikleri şey borçların yapılandırılması olmaktadır. Kendi parti programlarındaki adalet, eğitimde ücretsiz eşitlik ilkesi sadece sözde kalmaktadır. Siyaset adeta millete yalan söyleme arenasına çevrilmiş.

Öğrencilerimiz artık şunu görmeleri gerekiyor; mevcut siyasi yapıların iki ana guruba ayrılarak haklı mücadelenizin, sözde savunucuları asla sizin sorununuzu çözmek gibi bir programları söz konusu değildir.

Öğrencilerimiz açık ve net bir şekilde, bu öğrenim kredi borçlarının silinmesini istiyor. Çünkü iş bulsalar da bu kredilerin faizleri ile beraber ödenmesi mümkün değildir.

Şimdi tam burada krediye mahkûm edilerek borç tuzağına düşürülen öğrencilerimize Milli Yol Partisi el uzatmaktadır. Milli Yol Partisi, öğrencilerimizin haklı talebi olan borçların karşılıksız silinmesi için parti programına almıştır.

5,5 milyon öğrencimizin toplam 5,5 milyar borcu mevcut sistemin içinde silinmesi hukuksal altyapısından yoksundur. Milli Yol Partisi, hedeflediği yeni para sisteminde öncelikle konuyla ilgili yasal mevzuatı düzenleyerek, ödenemez borçların tasfiyesi için bakanlık düzeyinde iç borçların tasfiyesi için çalışmalar yapılacak. İnsanlarımızı sürekli borç üzerinden tuzağa düşüren sistemde yapısal değişimler yaparak sadece öğrencilerimizi değil, tüm toplumu bu borç tuzağından Milli Yol Partisi çıkaracaktır.

Milli Yol Partisi, yeni kurulan ve seçimlere girecek bir parti olarak borçları yapılandırmayacağını, sistemi yeniden yapılandırarak borç köleliğini bitireceğini söylüyor.

Diğer siyasi partilerin, Milli Yol Partisi’nin yapacağı finansal devrim niteliğindeki ‘’Parada Millileşme’’ programına itiraz edip edemeyeceğini zaman içinde göreceğiz.

İşte burada milletimiz bu siyasal tiyatrocuların gerçek yüzlerini de görecektir. Hatta bu siyasi partilerimizin içinde, millete hizmet adına çalışan teşkilatlardaki samimi arkadaşlarda, kendi üst yöneticilerini sorgulayacaklarını düşünüyoruz.

Millete hizmet amaçlı kurulmuş hiçbir siyasi parti 5,5 milyon KYK borçlusu öğrencilerimizin durumunu görmezden gelemez. Basit siyasi söylemlerle yapılandıracağız diyerek öğrencilerimizi finans kredi sisteminin kölesi olmaya devam etmesini öneremez.

Hem Türkiye’nin geleceği umudu gençler diyeceksiniz, bir yandan da mecburen aldıkları kredilerle modern borç köleliklerini yapılandırma adına sürdüreceksiniz. Bu gençlerimiz hem işsiz hem de 5,5 milyar TL borcu var.  300 bin öğrencimizde ödeyemedikleri kredilerden ötürü hacze verildi.

 Öğrencilerimize verilen krediler, iş bulamasa da enflasyon farkı hesaplanarak öğrencilerden hükümet alamaya çalışıyor. Üniversite öğrencileri mezun olur olmaz büyük bir yükün altına giriyor. Diploma var, iş yok ama borç çok. Evlenecek olan gençlerde iş bulanlarda bir birine eğitim kredi borcu yüzünden evlilikten vaz geçiyor.

Farklı bir çözüm olarak Milli Yol Partisi, öğrenim kredileri yüzünden oluşmuş hacizlerin hepsini kaldıracağız, eğitim borçlarını sileceğiz diyor. Biz bunu öğrencilerimize bir müjde olarak açıklarken, bir oy kaygısı ile değil öğrencilerimizin en doğal hakkı olarak gördüğümüz için partimizin milli politikası olarak milletimizle paylaşıyoruz diyor.

Yarınlarımız, geleceğimiz olan gençlerimiz, en doğal hakkı olan sözde ücretsiz eğitim üzerinden ağır borç altına bırakılarak borçlandırılmasına müsaade edilmemesi gerekir.

Milli Yol Partisi, ezber bozan bir yaklaşımla; hükümet bir çırpıda milyarlarca kendisine yakın firmaların borçlarını siliyor. Muhalefet zaman zaman bunu siyasi çıkar açısından kullansa da asla siz gençlerimizin borçlarının silinmesine yanaşmıyor. Peki, hükümet ve muhalefet neden sizin borçlarınızı silmiyor? soruyor.

Çünkü sizin devlette dayınız yok. Çünkü temel ekonomik paradigmaları aynıdır. Zenginlerin borçları silinirken halkın öğrencinin borçlarının silinmesine sistem asla müsaade etmez. Sistemin oyuncuları da bunun dışına çıkamaz diyor.

Milli Yol Partisi, sistemi değişikliği üzerinde durarak adil bölüşüm için; önce siz gençlerimizin mağduriyetini gidereceğiz. Bunu çok rahatlıkla kuracağımız yeni para kredi sistemi ile gerçekleştireceğiz diyor.

Görünen o ki Türk siyasetinde Milli Yol Partisi, ezberleri bozmaya başladı. Gençlerimizin en doğal hakkı olan eğitim hakkını, kredi mağduru olma halinden çıkaracak, borcunu ödeyemeyen bütün öğrencilere başlatılan hacizleri kaldıracak, ayakları yere basan bir programla Milli Yol, öğrencilerimizin yolunuzu açacaktır.

@yunuseksi_53

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.