islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4018
EURO
34,7587
ALTIN
2.435,21
BIST
9.996,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

UZAYA GİTMEMİZİN BİR ÇOK ANLAMI VAR!

UZAYA GİTMEMİZİN BİR ÇOK ANLAMI VAR!

Uzaya gitmemizin birçok anlamı var.

Astronot Alper Gezeravcı şu an gökyüzünde bir yerde ve Uluslararası Uzay İstasyonunda.
İnsanlar, olaylar, gelecek hayatlar hakkında sürekli olumsuz konuşan, karamsarlık ve huzursuzluk taşıyan genellemeler yapan kimselerden olmamamız gerektiğine inanıyorum. Bu durumu ahlak edinerek bu olumsuz ifadeleri reflekse döndürenlerin ise ruhunun sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Bu konudaki inancımın delilini de Kahraman Gazze halkından vermek istiyorum. Dünyadaki devasa maddi kayıplarına göre ölçeklendirdiğimizde, hiçbir şeye gülmemeleri ve umutsuzluk girdabında perişan olmaları gerekirken Gazze halkının hala ümit var oluşu ve psikolojisi yüksek hali ile dünyaya ışık tutan bebeğinden çocuğuna, yaşlısından gencine insanlık, tevekkül ve umut dersi veriyor. Kişilerin Allah ile arasında sorun oluştuğu ve ruhu yıprandığı zaman aşağılık kompleksi ve kibrin yansıması ile psikolojilerinin zarar gördüğünü biliyoruz.
Müslümanlar ve dahi gayri Müslim de olsa sanki kendisi bu topluluğun dışında yargılama merciinin en üstünde bir pozisyonda imiş, gerek milli, gerek manevi her direnişte her atılımda, olumsuzlamalarını saydırdıkça saydıran ve felaket tellallığı yaparak milletin en zekisi gibi davranan kimseleri yadırgıyoruz.
Ne demiş Erenler: “Bir kimsede gördüğünüz iyi ve güzel hasletler, aslında sizde de bulunan hasletlerdendir çünkü bir olguyu yorumlamak için evvelâ onun tanımını biliyor olmanız gerekir. Bu sebeple maharet sizdedir, güzeli güzel yapan sizin nazarınızdır.”
Uzaya giden astronotumuz ve bununla birlikte gelecek olan başarıya karşı yükledikleri anlamsız mesajlarda da aynı davranış bozukluğunu okuyoruz.
Oysaki

Uzaya gitmemizin birçok anlamı var.

Alper Gezeravcı Türkye vatandaşı olan ilk Astronottur. İlk Müslüman Türk Astronot olan Kazak Türkü Aybekirov’dur. Aybekirov uzaya giderken yanında Kuranı Kerim’i de götürmüştür ve Müslümanlık adına da önemli bir adım atmıştır. Uzayda yapılan çalışmalara katılmış ve uzayda 8 gün kadar kalmıştır. Baykonur Uzay Üssü’nden uzay aracı fırlatıldığında Kazakistan SSCB’ye bağlı iken uzay aracı üsse indiğinde Kazakistan bağımsız bir devlet oldu. Uzaya götürdüğü Kuranı Kerimi de ilk Kazak Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’e de hediye etmiştir. Nazarbayev o Kuran ile TV’de o sene konuşma yapmıştı. O daracık küredeki pencereden dünyanın ilk “renkli” uzay filmini çeken dünya “mavi”sini uzaydan görüntüleyip dünyadakilere gösteren kişidir aynı zamanda.

(Kaynak: belgeseltarih.com Link: https://www.belgeseltarih.com/uzaya-cikan-ilk-turk-kozmonot-kimdi/)

El-Mühim:

Bu çok kıymetli bir ilktir ve tartışılmaz bir şekilde yeni yolculuklara da sebebiyet verecek ateşi fitillemiştir.
Uzaya gitmemizin birçok anlamı var.
Neden mi?
Atlanta’daki Emory Üniversitesi tıp fakültesinde yapılan deneyde geçmişe dair ruhumuzun derinliklerindeki varlığını bile bilmediğimiz travmaların şimdi şu andaki bedenimizle somutlaştırarak sağaltımı anlatılır. Bedeni geçmişin gizine açılan bir kapı gibi kullanarak somatik deneyimlemeyi anlatırken (yaşanan her tecrübenin olumlu ya da olumsuz) nesillerimize hatta 5. nesilde bile torunlarda ortaya çıkabildiği ispatlanmıştır.

Atlanta’daki Emory Üniversitesi tıp fakültesinde yapılan bu deneyde erkek farelere kiraz çiçeği kokusu verilip, ayaklarından elektroşok veriliyor. Fareler buna koşullandırılıyor yani artık elektroşok verilmese bile koku salındığında korku ve şok belirtisi gösteriyorlar. Buraya kadar basit şartlanma süreci. Sonrası ilginç.
Bu erkek farelerin devam eden soyunda, hatta 5. nesilde bile torun fareler kiraz çiçeği kokusu duyduklarında korku ve panik reaksiyonu gösteriyorlar.

Farelerin erkek eşey hücresi ile aktarılan, M71 isimli burundaki koku reseptörlerini kodlayan, kiraz çiçeği kokusuna tepki veren gende, epigenetik bazı işaretler bulunuyor. (DNA kodlaması, dizilimi genotipi değişmediği halde, canlıda belirgin özellikler vurguluyor). Bu işaretler sayesinde, yavrularda bu gen daha fazla ifade edilebiliyor. Bu durum, yavruların ve torunların beyinlerinde fiziksel değişimlere neden oluyor: hepsinde daha büyük bir glomerulus var ki bu kısım, beynin kokudan sorumlu bölgesi.
Diğer farelere göre bu soydaki farelerin beyinlerinde daha fazla M71 nöronu var ve bunlar burnundan beyne daha fazla akson (sinir ucu) gönderiyor.

Dolayısıyla atalarının travmaları 5. kuşak torunda bile travma olarak anlamlandırılamasa bile travma tepkileri verdiriyor yani korku, kaçınma içgüdüsü veriyor. Buna transgenerasyonel travma deniyor.
Bu durumun tersi de giren ve çıkan yasasına göre aynı etkiyi gösteriyor.

Şu halde;

Uzaya gitmemizin birçok anlamı var.

Türkiye’nin ilk astronotu uzaya neden gidiyor?
Bu sorunun yanıtı, Tübitak, NASA ve Axiom Space iş birliği ile gerçekleştirilecek deneylerde gizli. Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda uzayda gerçekleştireceği deneyler için gidiyor. Gezeravcı uzayda 14 gün boyunca kalacak ve 13 farklı deney yapacak.

15 gün uzayda kalacak olan Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 13 farklı görev gerçekleştirecek.
Biyoloji, tıp, genetik, yapay zeka gibi alanlarda yapılacak testler Türkiye’nin geleceğine ışık olabilir nitelikte.
Sadece Mikro yerçekimi ortamında gerçekleştirilebilecek deneyler, insan sağlığı ve malzeme bilimi deneylerin ana konusunu oluşturuyor.

Malzeme bilimi alanındaki deneyler, yüksek sıcaklıklara dayanıklı alaşımların üretilmesini kapsıyor. Bu alaşımlar; uzay, havacılık ve savunma sanayisi alanlarında kullanılacak yeni malzemelerin geliştirilmesi için kullanılacak.
İnsan fizyolojisi üzerine yapılacak deneylerde, astronotların uzayda maruz kaldığı düşük yer çekimi, radyasyon, beslenme, uykusuzluk gibi durumlarda fizyolojik ve biyokimyasal değişimler incelenecek.
Bu değişimlerin tespit edilmesi uzun süreli uzay yolculuklarına hazırlık için büyük önem taşıyor.
Ayrıca, uzaydaki radyasyonun kanserli hücrelere olan etkisi de araştırılacak.

Balda bulunan propolis maddesinin mikro yerçekiminde bakteriler üzerindeki etkisi de bir başka araştırma konusu ve bu başlıklara baktığımız zaman muhteşem bir içerik görüyoruz. Bu deneysel tecrübelerin ışığında maddi manevi gelişmelerin hepsi sonuca ulaşsa da ulaşmasa da şu an itibarıyla bizden milletimizden geleceğe dair umudun şuuru ile sahiplenildiğinde genlerimizde oluşan bir hamd, şükür, izzet, gurur, onur, kıvanç, mutluluk, huşu, sefer, dua, zafer, bilim, ilim, heyecan ve kabiliyet olarak somatik gençlerimize aktarılarak 5 nesil ötemize kadar ulaşılacak zaferlere sebep bi iznillah. İnşeallah nesillerimize aktarılacak.

Uzaya gitmemizin birçok anlamı var.

Olmadığın yerde söz üretemezsin. Binlerce uydunun 3. Dünya savaşlarına hazırlık yaparak pozisyon aldığı şu zamanda, tatilini gezegenler arası yapmayı planlayanlara karşı bu konuya bigane olacak bir millet olarak Türkiye’yi düşünebiliyor musunuz?
Asla olamaz.
Uzay adı altında starlinkler ile yönetilen hümanoid askerler ile cephelendirilen daha nice savaşlar verilecek görünüyor. Biz, arz da küffara karşı etten duvar olacağız da, onlar silaha dahi kıymadan biyolojik ve kozmik savaşlarla bizi yeryüzünde ve uzayda mı nakavt edecekler.

Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır. Elbette şu küçücük gelişme ile dünyanın hakimi olma hayalleri kurmuyoruz fakat hayali olmayanın dilekleri duaları olmaz ve gerçek hayatta da sonuç bulmaz, bunu biliyoruz.
Asla felaket tellallığı yapmayalım. Bilakis yapılan her gelişme için tüm güzel dileklerimizi kozmik aleme yaydıkça yayalım. Oranın kudretli ve çok güçlü bir imparatoru var. O imparatorun yüce elçisi bir hadisi şerifte buyuruyor ki:

“Bir kimsenin ‘İnsanlar helak oldu!’ dediğini duyarsanız, bilin ki o, herkesten çok helak olmuştur.” Müslim.

Gözümüzün içine baka baka Gazze soykırımında her türlü melanetliği yapan, insanlık artığı, zalim ve soysuz topluluklara karşı hiçbir yardımını esirgemeyen taraftarları bize ibreti alem olmalı. Bebek katillerine, kadın, çocuk tecavüzcülerine paket paket yiyecek, içecek, uçaklar dolusu gemiler dolusu silah ve mühimmat gönderen kötülükte bile birbirlerine taraftar olanlara karşı biz bir necip millet olarak nasıl iyi işlerde el ele tutuşamayız? Bu mümkün değil.
Biz zalime karşı boykot etmeye ve dünyadaki her zulmü ve hassaten Gazze Soykırımı’nı gündemde tutmaya devam edeceğiz.

Kendi ürünlerimizi ve milli değerlerimizi, bilime, ilime dair gelişimlerimizi samimiyet ve tüm güzel dileklerimiz ile sımsıkı tutarak güçlendireceğiz. Kendimizde büyük bir inanç ile Allah’a güvenerek içselleştirdiğimiz; Hamd şükür, izzet, gurur, onur, kıvanç, mutluluk, huşu, sefer, dua, zafer, bilim, ilim, heyecan ve kabiliyet olarak somatik genlerimize aktarılarak 5 nesil ötemize kadar ulaşılacak zaferlere sebep bi iznillah.
Sizin de artık yavaş yavaş hissedeceğiniz umut gerçek oluyor.
Senin için, neslin, milletin için yine yeniden hep beraber euzu billahi mineşşeytanirracim
Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla:
”Rabbimiz! Peygamberlerin aracılığıyla bize vaad ettiklerini ver bize, kıyamet gününde bizi rezil etme. Sen asla sözünden caymazsın.” Al-i İmrân 194

Ey Allah’ım
Gazze’nin zafer naralarını da atacak fethi bize ve amel defterimize nasip et.
Uzaya gitmemizin çokça anlamlarını bizlere hayırla tahakkuk eden kaderler ihsan et!

HATİCE ŞEBNEM DİKTÜRK 

YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar
  1. Hacer Arslan dedi ki:

    Rabbim müslümanları nice nice hayırlı işlerin altına imza atanlardan eylesin.Neslimizi bizden daha akıllı,daha takvalı,daha güzel işler yapanlardan eylesin Daha güzel günler onların olsun,şuan dünya kirlendi bebek kanları ile,onlar tertemiz dünyaya uyansınlar inşallah

  2. Serap dedi ki:

    Kaleminize kuvvet hocam yani artık eller aya biz yaya aşağılık kompleksnden kurtuluyoruz bu uzay yolculuğu miletimizin özgüvenini pekiştirecek inşallah

  3. Serap dedi ki:

    Kaleminize sağlık hocam artık eller aya biz yaya aşağılık kompleksinden kurtulmuş olacağız bu uzay yolculuğu miletimizin özgüvenini pekiştirecek inşallah

  4. Nurten Avşar dedi ki:

    Farklı bir pencere açtınız.Allah razı olsun yüreğinize sağlık hocam

  5. MELİKE dedi ki:

    HOCAM. COK GUZEL YAZİYA DEGİNMİSSİNİZ BENİMDE DÜŞÜNCEM HOCAM. BAZİ
    VE COGU MÜSLÜMAN DİN KARDESLERİMİZ KURANİKERİMİ. VE ANLAMİNİ. OKUMADAN UZAKLASTİLAR VE KURANA GÖRE DE. YASAMAYİ. BİRAKİP HEVES VE NEFİSLERİYLE GECİNMEYE CALİSİYORLAR VE NE YAZİKKİ KURANİKERİMDEN UZAKLASİP HELAK OLMAYA CABALİYORLAR HAYATLARİNİ HALBUKİ KURANLA YASAMAK 5 NESİLİNE BİLE YOL GOSTERİR VE SOYUNA TORUNLARİNA DA ÖRNEK OLURLARDİ. VE ALLAHİN. RİZALİGİNİ KAZANMAK YERİNE. ALLAHİN AZAMETİNE NAİL OLURLAR BAKİN GAZZEDEKİ FİLİSTİNDEKİ COCUKLARDAN TUTUN YASLİ GENC KADİN ERKEK HEPSİNİN DİLİNDE. TEK ALLAH DEGİLDE KURANİKERİMİ KELİMELERİ DUDAKLARİNDAN CİKİYOR VE ONLAR KURANİKERİMİ YASİYORLAR. ONLAR BUYUK COK BUYUK İNSANLARDİR BİZLERDE MUSLUMANZ DİYORUZ YAAA. İNSNİNKİ. GERCEK ALLAHU TEALAYA TESLİM OLAN GAZZELİ VE FİLİSTİNLİ DİN KARDESLERİMİZDİR İNANİNKİ BİZLER ONLARİN ÖLÜMLERİNİ SEYREDİYORUZ. İCİMİZİN. YANİKLİGİYLA BİZLER SEYREDERKEN. GOZLERİMİZİN ONUNDE. ÖLDÜRÜLÜRKEN ONLARİN BİZLERDEN NEKADARDA GUCLU OLDUGUNU GÖRÜYORUM VE BİZLER TURKİYEYE SALDİRİ PİLANLANDİGİNİ HEPİMİZDE BİLİYORUZ VE. UZAYA GONDERİLEN KARDESLERİMİZDEN ALLAH RAZİ OLSUN VE KİMLERİN EMEGİDE GECMİSSE RABBİM RAZİ OLSUN İNSAALLAH HEPSİNDEN YANİ GAZZE FİLİSTİNLİLERİN BİZLERE DE. KALKAN OLUP ÖLDÜRÜLÜRKEN BİZLEREDE. NEKADAR GÜÇ VERDİKLERİMİ DE ACABA FARKİNDALARMİYDİKİ BİLMEM ONLARİN DİRENİSLERİ BİZLERE ORNEK OLUP BİZLERE. CESİTLİ YOL GOSTERDİLER. RABBİM HEPSİNDEN RAZİ OLSUN SEHİTLİKLERİNİ. RABBİM KABUL ETSİN İNSAALLAH RABBİMDE BİZLERDEN RAZİ OLDUGU KULLAR ARASİNA KATSIN İNSAALLAH VE ONLAR BELKİDE OLMESELERDİ BELKİDE BİZİM. UYUYAN GOZLERİMİZ. ACİLMİYACAKTİ VE BİZLERİ SİMDİYE KADAR UYUTTUKLARİ GİBİ UYURDUK HERHALDE VE COK SUKURKİ UYANAN. DİN KARDESLERİMİZ BİZLERİN BASİMİZİ VE ETRAFİMİZİ SARMAYİ VE BİZLERİDE ÇÖKERTMEYE CALİSANLARİN. PİLANLARİNİ BOZMAK. İCİN UZAYA GİTTİLER ONLARA BİZLERE PİLANLARİNİN BOZULMASİ İCİN. ALLAHİN YARDİMİYLA BOZACAKLAR. BİZLERE DUSMANLİK EYMEYE CALİSANLARİN GUCLERİNİ. TUKETTİRECEKLER İNSAALLAH KAHRAMAN MARAŞ İSKENDERUN ADANA ADİYAMAN URFA VE DİGER. YERLERDEKİ. 6 SUBAT TA SUNİ DEPREMLE YOK ETTİLER SİMDİDE PİLANLİYORLAR GAZZE FİLİSTİN TURKMENİSTAN AZER BAYCAN VE DİGER ZULUM İSKENCE GOREN DİN KARDESLERİMİZE SALDİRDİLAR ODA YETMEZMİS GİBİ. TURKİYEMİZE İSTAN BUL VE DİGER BOLGELERİ DUSUNUYORLAR RABBİM ONLARA FİRSAT VERMESİN İNSAALLAH RABBİM BİZLERE. O ZULUM İSKENCE GOREN DİN KARDESLERİMİZ İNSAALLAH RABBİM YAR VE YARDİMCİLARİ OLSUN İNSAALLAH. BİZLEREDE HOCAM ALLAH RAZİ OLSUN SİZDENDE. VE RABBİM ÖNÜNÜZÜ VE. YOLUNUZU ACSİN İNSAALLAH RABBİM. DAİM EYLETSİN KALEMİNİZİN VE ELİNİZİN GÜCÜNÜ VE HOCAM RABBİM SİZE GÜÇ KUVVET VERSİN İNSAALLAH RABBİM. RABBİM YAR VE YARDİMCİNİZ OLSUN HOCAM. SELAMETLE KALİN ALLAHA EMANET OLUN İNSAALLAH

  6. MELİKE dedi ki:

    HOCAM ALLAH RAZİ OLSUN SİZDEN BİZ MUSLUMAN TOPLULUGU OLARAK KURANDAN UZAK YASAMAMAMİZ GEREKİYOR GAZZE VE FİLİSTİN BİZE BUYUK YOL GOSTERDİ. VE KURANLA. NASİL YASAMAMİZİ BİZLERİN UYUYAN GOZLERİMİZİ ACTİRDİ HOCAM HOCAM ALLAH YOLUNUZU. AÇIK EYLETSİN RABBİM ELİNİZE. KALEMİNİZE GÜÇ KUVVET VERSİN RABBİM İNSAALLAH HOCAM ALLAH İSİNİ GUCUNU RAST GETİRSİN RABBİM İNSAALLAH ALLAH SİZİNLE OLSUN İNSAALLAH RABBİM GAZZE FİLİSTİN VE DAHA BİLMEDİGİM NİCE ZULUM GOREN DİN KARDESLERİM VARSA RABBİM. YAR VE YARDİMCİLARİ OLSUN RABBİM İNSAALLAH ONLARİN SEHİTLİKLERİNİ RABBİM KABUL ETSİN BİZLERİNDE İNSAALLAH. RABBİMİZİN RAZİ OLDUGU KULLARDAN EYLETSİN İNSAALLAH