islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3395
EURO
34,8487
ALTIN
2.389,59
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Ankara’daki İlk İmaresi Ramazanla Hizmete Girdi

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Ankara’daki İlk İmaresi Ramazanla Hizmete Girdi
14 Mart 2024 10:00
A+
A-

Vakıflar Genel Müdürlüğü‘nün Ankara’daki İlk İmaresi Ramazanla Hizmete Girdi

Ankara’nın Örnek Mahallesi’ndeki Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Hacı Bayram-ı Veli İmaresi, ramazan ayıyla hizmete girdi. İmare, 2 bin kişiye yemek dağıtma kapasitesiyle bölgedeki ihtiyaçlara cevap veriyor. Ankara Vakıflar Bölge Müdürü Gökhan Bahçecik, imaretin ramazan sonrasında da hizmet vereceğini belirtti. Bu yeni hizmet noktasının Ankara’daki ilk imaret olduğunu vurguladı. İmare, toplumsal dayanışmanın sembolü olmaya aday, Ankara’nın sosyal dokusuna katkı sağlayacak proje olarak öne çıkıyor.

Ankara’nın Örnek Mahallesi’nde bulunan imaret, Ramazan ayıyla birlikte hizmete başlayarak, 2 bin kişiye yemek dağıtma kapasitesiyle bölgedeki ihtiyaçlara cevap veriyor.

Ramazan Ayına Özel Hizmet

Ankara Vakıflar Bölge Müdürü Gökhan Bahçecik, yapılan açıklamada, Hacı Bayram-ı Veli İmaresi’nin 85 günde tamamlanarak hizmete sunulduğunu belirtti. İmaretin sadece Ramazan ayında değil, sonrasında da Ankaralılara hizmet edeceğini vurgulayan Bahçecik, “Bu imaret, gönül soframızın genişlemesi için bir adım daha. Ramazan ayının ardından da yemek servisi, evlere kadar ulaşacak. Başvuran vatandaşlarımıza her gün 3 çeşit yemeği ulaştıracağız.” dedi.

Ankara’ya Yeni Bir Hizmet Noktası

Hacı Bayram-ı Veli İmaresi, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Ankara’daki ilk imareti olarak hizmet veriyor. Böylece Ankara, İstanbul’daki Eyüp Mihrişah Sultan İmaresi ve Tokat’taki Gülbahar Hatun İmaresi’nin ardından üçüncü bir imaret ile destekleniyor.

Toplumsal Dayanışmanın Adı: İmare

İmareler, Türk toplumunda uzun yıllardır toplumsal dayanışmanın sembolü olmuştur. Bu geleneği yaşatmak adına yapılan yeni hizmet noktası, Ankara’da yaşayan binlerce insana umut olacak.

Ankara’da İlk Adım

Ankara’nın sosyal dokusuna katkı sağlayacak olan Hacı Bayram-ı Veli İmaresi, başkentin ihtiyaçlarına cevap verecek ve toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergileyecek. Bu yeni adım, Ankara’nın sosyal hizmet alanında önemli bir boşluğunu dolduracak nitelikte.

HABER YORUM

Vakıf, büyük bir medeniyettir… Doğrudan doğruya İslam’dan alarak ilhamı, göçmen kuşlar dahil, hayvanlar aç kalmasın diyerek vakıflar kuran bir ecdada sahibiz.. Bu sebeple Vakıf büyük bir medeniyettir ve bu sebeple ecdadımız büyük hizmetlere imza  atmıştır.

Bizler, Vakıflar konusunda ince davranan ecdadımızı hayırla ve minnetle anıyor, Peygamberimiz (sav) şu Hadisi şerifini sizlerin dikkatine sunmak istiyoruz:

“İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır:

1-Sadaka-i câriye,

2-istifade edilen ilim,

3-kendisine dua eden hayırlı evlat.” (Müslim, Vasiyyet 14.)

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.