islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4671
EURO
34,9281
ALTIN
2.437,71
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bangladeş, İsrail yazılımları ve desteğiyle kendi muhaliflerini izliyor

Bangladeş, İsrail yazılımları ve desteğiyle kendi muhaliflerini izliyor
Mirat Haber Ajansı

Dünya basınına yansıyan bilgilere göre, hüküm giymiş bir suçlu aracılığıyla satılan İsrail yapımı gözetleme cihazları ve taktikleri, Bangladeş hükümeti tarafından siyasi muhalefeti hedef almak için kullanılıyor. Yayınlanan gizli belgeler, Bangladeş ordusunun İsrail yazılım ve donanımlarını 2018 yılında gizlice satın aldığını gösteriyor. Bangkok merkezli bir aracı ve Başbakan Şeyh Hasina ile yakından bağlantılı güçlü bir Bangladeşli suç ailesinin üyesini kullandıkları İsrail casus yazılımlarının satışıyla ilgili ayrıntılar, 1 Şubat’ta yayınlanan bir belgeselde bildirilen bir dizi bomba ifşadan biriydi. Belgesel, bir suç çetesinin Bangladeş’in güvenlik güçleriyle nasıl işbirliği yaptığını ve Başbakan Hasina ile olan bağlantılarından nasıl kazanç sağladığını ortaya çıkarıyor. Kötü şöhretli bir suç ailesine mensup beş kardeşten hükümlü katil Haris Ahmed’in İsrailli bir firma ile yapılan anlaşmanın merkezinde yer aldığı ortaya çıktı. Haris Ahmed

 Bangladeş genelkurmay başkanı ve Şeyh Hasina’nın yakın sırdaşı olan ağabeyi General Aziz Ahmed tarafından korunuyor.

İsrail’le ticari ilişki resmiyette yasak

Belgesel, hükümetin casus yazılımın kaynağı da dahil olmak üzere anlaşmanın ayrıntılarını gizlemek için adımlar attığını gözler önüne seriyor. Bangladeş’in İsrail ile diplomatik ilişkisi yok. Filistin’deki askeri işgalini sona erdirene kadar Siyonist devletle ticaret yasak. Resmi olarak İsrail’i tanımıyor ve vatandaşların bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar İsrail’e gitmeleri yasak. Casus yazılım sözleşmesi, anlaşmanın gerçek yapısını gizlemeye çalışan ve paravan şirketleri içeren evraklar içermekte. Yapılan anlaşma, Bangladeş askeri istihbarat teşkilatı olan DGFI ve eski İsrail istihbarat ajanları tarafından yönetilen İsrail merkezli bir firma olan PicSix arasında bir anlaşma. Bangkok merkezli bir İrlanda vatandaşı olan James Moloney, aracı olarak hareket etmiş.

Macaristan değil İsrail kökenli

Anlaşmada, ekipmanın menşeini gizlemek için menşe ülkeyi Macaristan olarak listeliyor, ancak belgeler Bangkok merkezli aracının İsrail firması adına açıkça hareket ettiğini gösteriyor. Ekipmanın İsrail’den olduğunu belirtecek şekilde ambalajlanmış. Moloney, Sovereign Systems adlı Singapur’da kayıtlı bir şirketin CEO’su. İsrailli casus yazılım P6 Intercept’i satın alma sözleşmesi, Haris’in kardeşi Aziz Ahmed’in Bangladeş Ordusu’nun başına geçmesinden bir gün sonra imzalandı. Teknoloji, yüzlerce cep telefonunun izlenmesine olanak tanıyor. Güvenlik yetkilileri, protestolar ve gösteriler sırasında katılımcıları takip etmek için casus yazılımı kullanır.

Halkı izlemek için bir platform

Analistler, Filistinlileri bastırmak için teknoloji geliştirme konusunda onlarca yıllık deneyime sahip olan Siyonist devletin, kendisini, çoğu Müslüman ülkelerde bulunan ve kendi nüfuslarına karşı baskı yöntemlerine ihtiyaç duyan dünyadaki despotlar ve diktatörler için vazgeçilmez kıldığını söylüyor. Sivilleri gözetlemek için kullanılan İsrail teknolojisinin satışına ilişkin endişeler, Uluslararası Af Örgütü tarafından daha önce gündeme getirilmişti. İnsan hakları grubu tarafından hazırlanan bir raporda, NSO Group tarafından satılan casus yazılımların, Fas, Suudi Arabistan, Meksika ve Birleşik Arap Emirlikleri de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki gazetecileri ve aktivistleri hedef almak için kullanıldığı ortaya çıktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.