islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4494
EURO
35,0400
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

YA ÂHİRET VARSA Kİ VAR KÂFİRLERİN VAH HALİNE

YA ÂHİRET VARSA Kİ VAR KÂFİRLERİN VAH HALİNE
10 Ekim 2021 09:00
A+
A-

Allah’a Yöneliş Olmadan

Allah’a, ölüm ötesi hayatına ve bu hayatın sorgulamasına, Cennet ve Cehennem’e inanılmıyorsa güveni oluşturacak, iç huzurunu sağlayacak, ruhsal yalnızlığı giderip mutlu kılacak  yöntemler oluşturulamaz, geliştirilemez ve sürekli olarak devreye sokulamaz. İşte insanlığın hali ortada.

Geçici olarak bunalımlar bitebilir, problemler çözülebilir. Ama İslam’sızlığın belası bitmez, Ahiret azabı da önlenemez. Vay ki vay Covid 19’dan bile ibret alamayarak Allah’a ve onun Kur’ânî yasalarına dönemeyen ateist deis ve sorumsuz yaşayan  insanlığa. Mağma tabakasının ve patlayan yanardağların hatırlattığı Cehennem de önümüzde.

Ya âhiret varsa ki var, kâfirlerin vay haline…

Sözü Dünyanın da, Cennetin de ,Cehennemin de  sahibi olan  olan Rabbimize bırakalım:

Huzur ve Mutluluk Allah İledir

“…İyice biliniz ki kalpler yalnızca Allah’ı anış ve onun yasalarını yaşayışla huzur bulur.“ (Ra’d 13/28)

Kâfirler Cehennem’de Unutulacak

“İman edip İslam ve yaratılış çizgisinde doğru ve yararlı işler yapanlara gelince, Rableri onları rahmetine erdirecektir: işte bu, onların bariz üstünlükleri/kurtuluşları olacaktır!

“ Hakikati inkâr ederek kâfir olanlara ise 
(şöyle denecek:)

  Kur’ânî  ayetlerimiz/mesajlarımız size iletilmedi mi? Aslında (iletildi, ama) siz küstahça büyüklük tasladınız ve böylece günaha saplanmış bir toplum oldunuz,

 ‘ Size Allah’ın vaadi her zaman gerçekleşir ve Son Saat olan Kıyamet’in  gelişi hakkında hiçbir şüphe olamaz’ denildiğinde siz şu cevabı verirdiniz:

 ‘ Son Saat’in ne olduğunu bilmiyoruz: onun boş bir zandan başka bir şey olmadığını düşünüyoruz, ve (sonuçta) ona kani olmuş değiliz! ’

( Sorgulama Günü olan O Gün) yaptıkları kötülükler onlara apaçık görünecek ve alay edip durdukları azap onları kuşatacaktır.

 Ve onlara şöylece denilecek;  hesap günü olan Kıyamet’in geleceği ve sorgulanacağınız hakikatini unuttuğunuz gibi Biz de bu gün sizi unutacağız,  sonuçta varacağınız yer ateştir ve size yardım edecek bir kimse de bulamayacaksınız;

Böyle olacaktır, çünkü siz Allah’ın mesajlarını küçümseyip alaya aldınız ve bu dünya hayatının sizi ayartmasına izin verdiniz!” Bundan dolayı o Gün, onlar ne ateşten çıkarılacaklar, ne de mazeretleri kabul edilecektir.”
(Casiye 45/30-35)

EYMEN FAİK

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.