islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4990
EURO
34,7557
ALTIN
2.491,37
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

“YAKIN BİR GELECEKTE TÜM DÜNYA MÜSLÜMAN OLACAK!”

“YAKIN BİR GELECEKTE TÜM DÜNYA MÜSLÜMAN OLACAK!”

Rusya Başrahibi Dimitri Smirnov, Bir televizyon programına verdiği mülakatta; ‘Yakın bir gelecekte Tüm Dünya Müslüman olacak’ dedi ve devam etti:

“Hıristiyanlığı kabul etmek isteyenlerin sayısı çok değil. Çünkü daha çok istirahat etme eğilimindeler. Bu bakımdan biz, Avrupa ile birlikte tükenip gideceğiz. Artık beş yıl sonra İngiltere’de en çok kullanılan ismin Muhammed Olacağı söyleniyor. Muhammed ismi şu anda jakop isminden sonra ikinci sırada. Yani beş yıl sonra Muhammed ismi birinci sırada, Jakop ismi ikinci sırada olacak. Şu anda Brüksel’de de aynı. Brüksel’de yaşayan nüfusun yüzde 49’u Müslüman. Müslüman çocukları daha fazla, aileleri büyük. Onlar çocukları seviyor ve yetiştiriyorlar. Yakında Berlin’in yüzde 70’i Müslümanlardan, yüzde 30’u ise yaşlı Almanlardan oluşacak.”

Ya Moskova’da?

“Moskova’da da ayı! Hıristiyanlar kiliseye gitmek yerine Futbola ve konsere gidiyor. Bu yüzden tüm bu toprakları Müslümanlara vermek zorunda kalacaklar. Türkiye’yi birkaç kes ziyaret ettim. Hıristiyan Bizans İmparatorluğundan sadece birkaç anıt kaldığını gördüm. Avrupa topraklarında da birkaç anıt kalmış. Bazılarını güzel camilere çeviriyorlar. Hıristiyanlar kendi dinlerinden yüz çeviriyor, böylece Avrupa’nın sonu geliyor. Müslümanlar çok aktif şekilde gayrimenkul alıyorlar. Akıllı ve eğitimliler. Böylece gelecek onların olacak. Çok sayıda çocukları var. Kiliseler boş. Moskova’da Müslümanların bir bayramı olduğunda, on binlerce erkek gelip sokaklarda namaz kılıyorlar.”

Rus Ortodoksluğunun Başrahibi Dimitri Smirnov, ifşasında samimi olmalıdır. Görünen o ki, doğruyu ifade ediyor. Ancak, niçin Hıristiyan dünyasında böyle bir çözülme başladı? Bunun sebepleri üzerinde pek durmuyor. Aklın ön plana çıktığı günümüzde, İncillere dayanarak aklı bir kenara korsanız, Allah yerine üçlü akideyi dayatır ve bunu da adeta puta dönüşmüş ikonalar önünde yaptırırsanız, günah çıkarma yetkisini Allah’tan alırcasına Papazlar itiraf senaryosuyla teslim ederseniz insanlar bu anlayışa nasıl bağlansınlar?

Toplum dinsiz olmaz, olamaz, hatta insanın da dinsiz olarak hayatını sürdürmesi pek mümkün değildir. Hal böyle iken, bir büyük kitlenin refahın imkânlarına sürüklenerek inançtan uzaklaşmasını, keyfin hâkimiyetine değil, inancın zaafına bağlamak gerektiğini düşünüyoruz. Görüşlerini naklettiğimiz insanların hemen tamamına yakını ihtida gerekçeleri olarak bunları söylemektedir.

 

Muhsin İlyas Subaşı

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar
  1. Mustafa Can dedi ki:

    Müslümanları görmeden Kur’an’ı tanırlarsa müslüman olabilirler. Yoksa bizi görünce vaz geçerler gibimie geliyor, Yusuf İslam’ın dediği gibi.