islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI TEHDİT EDİYOR MU?

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI TEHDİT EDİYOR MU?
1 Haziran 2023 11:00
A+
A-

Fotoğraf altı yazısı, Londra’da Geoffrey Hinton’ın sözleriyle, “Varoluşsal bir risk var” pankartı tutan protestocu

BBC Türkçe’nin 30 Mayıs 2023 tarihli haberi:

OpenAI ve Google Deepmind başkanları da dahil, çok sayıda uzman, yapay zekanın (AI) insanlığın yok olmasına yol açabileceği konusunda yayımlanan bir bildiriyi imzaladı.

AI Güvenliği Merkezi’nin web sayfasında yayımlanan bildiride, “AI kaynaklı yok olma riskini azaltmak, salgın hastalıklar ve nükleer savaş gibi diğer toplumsal ölçekli risklerin yanı sıra küresel bir öncelik olmalıdır” ifadesi kullanılıyor.

Teknoloji şirketi liderlerinin yanı sıra gazeteciler, siyasetçiler ve akademisyenler de bildiriyi imzalamış durumda.

ChatGPT’yi üreten ABD merkezli AI araştırma şirketi OpenAI CEO’su Sam Altman, Google’ın çatı şirketi Alphabet’in yapay zeka platformu DeepMind’ın CEO’su Demis Hassabis ve AI güvenlik ve araştırma şirketi Anthropic kurucusu ve CEO’su Dario Amodei açıklamayı destekleyenler arasında.

Yapay zekadan kaynaklanan riskler hakkında daha önce de bir uyarı yayımlayan, yapay zekanın “fikir babası” olarak tanımlanan Geoffrey Hinton da çağrıyı destekledi.

Not: Türkiye’de bir gurup dindar ilim adamı ve araştırmacı sakıncalarına hiç mi değinmeden yapay zeka çalışmalarını övgüyle yürütüyorlar.

İnsan eliyle insanlığın büyük bir kısmının devreden çıkarılmasını sonucunu doğuracak bu çalışmanın ekonomik ve ahlaki sonuçları yıkıcı olabilecektir.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.