islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5415
EURO
34,8110
ALTIN
2.444,86
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

YAZIK! İSRAİL’E EKONOMİK YAPTIRIM GÜNDEMDEN ÇIKTI

YAZIK! İSRAİL’E EKONOMİK YAPTIRIM GÜNDEMDEN ÇIKTI
8 Mart 2024 14:30
A+
A-

Aşağıdaki makaleyi İsrail’in bile Türkiye’den ekonomik yaptırım beklediği ve medyasında buna yer verdiği bir dönemde yazdık. Yaptırımın niçin geciktirildiğini sorguladık,

Yazık geciktirmeye razı değilken yaptırımlar gündemimizden kalktı. Aptal değiliz ya. Batı’yı yönlendiren güç bizi de etkiliyor. Böyle iken milletimizi cahil yerine koyup da büyük laflar ediliyor. Artık millet olarak biz bir şey yapılamayacağına inandık. Artık dünyada bize kim inanır ve ciddiye alır. Daha da önemlisi bize güvenerek öne çıkar.

22 Ocak tarihli yazımızı sunuyoruz.

{ Medyada yer alan aşağıdaki haberi sunmadan bazı görüşlerimizi açıklama gereğini duyuyoruz.

Biz İsrail-Hamas savaşında örneğin Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri yönetimlerinin İsrail’den yana tavır koyduklarını biliyoruz.

57 ÜLKE

İsrail’in kısa sürede Hamas’ı bitireceklerini zan ediyorlardı. İşler beklenildiği gibi gitmeyince şimdi Amerika-İsrail uşağı Mahmut Abbas ve benzeri adamların yönetiminde Bağımsız Filistin Devleti’nden bahsetmeye başladılar. Oda Amerika’nın kuyruğuna takılarak….

Biz, 57 sözde İslam ve Arap ülkeleri içinde  Türkiye’nin ayağa kalktığını, İsrail’i katliamla suçlayıp Hamas’a destek verdiğini gördük.

400 SENE YÖNETMİŞİZ

Kapitalist Yahudi bankerleri ve bankalarından ya da onların onay vereceği kurumlardan yüksek faizle borç dilenmek konumunda olan Ülkemizin yaptığı çıkış yüreğimize su serpti.

Ama biz diğer ülkeler gibi değiliz. Biz Kudüs merkezli Filistin’i dört yüz sene yönetmişiz. Dünya ve Hamas’ın temsil ettiği mazlum insanlar bizden daha fazlasını bekliyor.

ASKERİ SAVAŞ DEĞİL EKONOMİK YAPTIRIM

Askeri müdahale demiyoruz ama ekonomik savaş açılabilirdi. Amerika üslerinden bazıları kapatılabilirdi. Zaten biz, Amerika ile dolaylı bir savaşın içinde değil miyiz?

Türkiye bunların hiçbirini yapmadı, Yapabilir ve diğer bazı ülkelere örnek olabilirdi. Onları da yüreklendirebilirdi.

İtiraf edelim Recep Tayyip Bey kardeşimizi koruma içgüdüsüyle mazur görmeye çalıştık, ama hayır…  Laf üretmenin ötesine geçememenin savunulacak bir tarafı kalmadı.

Habere göre Türkiye Ekonomik yaptırıma hazırlanıyormuş.

İsrail bitmek üzere. Hamas’a karşı yaşadığı hezimet Amerika tarafından bile dile getirilmeye başlandı. Avrupa ülkeleri de istediğine göre Ateşkes ilan edilebilir.

Bekliyoruz. Ekonomik yaptırımların daha fazla ertelenmesinin artık müdafaa edilecek bir tarafı da kalmamıştır.

JERUSALEM POST’UN DEĞERLENDİRMESİ

“İsrail basınının haberinin özeti şöyle: Türkiye İsrail’e ekonomik yaptırıma başlamak üzere.

Jerusalem Post gazetesi Türkiye’nin İsrail’e ekonomik yaptırıma hazırlandığı yazdı ve;
‘Yaptırımlar arasında İsrail’in Türkiye’nin ihracat ülkeleri listesinden çıkarılması da yer alıyor‘ denildi.
Jerusalem Post, ‘stratejik hamle’ olarak nitelendirdiği haberini  şöylece değerlendirdi:

‘Bu ekonomik karar, Erdoğan’ın Hamas’a açık destek ve İsrail’in savaş suçları suçlamalarıyla birlikte İsrail karşıtı güçlü söyleminin ardından geldi.
Gazete bu durumu şöylece de değerlendiriyor:

‘Bu karar, Türkiye’nin ticareti desteklemeyi bırakacağı ve İsrail ile faaliyet gösteren işletmelere verdiği desteği geri çekeceği anlamına geliyor. Ayrıca Türk işletme sahiplerine İsrail ile ticaret yapmayı tercih etmeleri halinde devlet yardımı sağlanmayacağına dair açık bir mesaj da veriliyor’.

BİZE NE OLDU?

İsrail bile ticari yaptırım bekliyordu.  Bize  ne oldu da aslan gibi kükrerken aslandan kaça yabani ….lere döndük.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

ETİKETLER: İsrail, Manşet