islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5872
EURO
34,7956
ALTIN
2.497,71
BIST
9.453,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Yemen’de 11 Suud Yanlısı Asker Öldürüldü

Yemen’de 11 Suud Yanlısı Asker Öldürüldü

Mirat Haber Ajansı

Askeri ve tıbbi kaynaklar yaptıkları açıklamada, aralarında kıdemli bir subayın da bulunduğu Suud yanlısı 11 Yemen askerinin bir Husi füze saldırısı ile başkent Sana’nın kuzeydoğu ve doğu bölgelerindeki çatışmalarda öldürüldüğünü bildirdi. Suud yanlısı sürgündeki hükümete bağlı ordunun 122. Tugayı komutanı General Muhammed Ali-Rukün, aylar önce kaybedilen mevzileri geri almaya çalışırken El Cevf eyaletinde meydana gelen m sekiz askeriyle birlikte öldürüldü. Bir askeri yetkiliyse ayrıntıya girmeden, başkenti kontrol eden Husilerin de kayıplar verdiğinden bahsetti.

Husiler, bu yılın başlarında kuzey el-Cevf eyaletinin başkentinin kontrolünü ele geçirdi ve bu stratejik ilerleme, petrol üreten Marib eyaletini hedefleyip burayı almayı tehdit ettikleri anlamına geliyor. Bir hükümet yetkilisi, Sanaa’nın doğusundaki Marib’de bir askeri üsse Husi füze saldırısında iki hükümet askerinin öldüğünü ve dördünün yaralandığını söyledi. Suudi Arabistan destekli güçler ile eyaletteki El Kaide savaşçılarına karşı saldırı başlatmış Husiler arasında, nominal hükümet kontrolü altındaki El Baida’da da yeni çatışmalar başladı. Bu da Suudi güçlerle El Kaide arasında resmi olmayan bir taktik ittifak olduğunu göstermekte. Arap Yarımadası’ndaki El Kaide (AYEK), silahlı grubun en tehlikeli kolu olarak kabul ediliyor. Hem Husilere hem de hükümet güçlerine yönelik operasyonlar gerçekleştirmiş AYEK El Baida’da Suud güçler adına casusluk yapmak ve grubu hedef alan ABD insansız hava araçları saldırılarına rehberlik etmekle suçlanan bir diş hekimini idam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.