islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5289
EURO
34,9614
ALTIN
2.425,71
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Yunanistan Suriyelilerin sınırdışı edilmesiyle ilgili BM yasal işlemiyle karşı karşıya

Yunanistan Suriyelilerin sınırdışı edilmesiyle ilgili BM yasal işlemiyle karşı karşıya

Mirat Haber Ajansı

Yunanistan, bir Suriyeli mülteciyi yasadışı yollarla sınır dışı ettiği için Birleşmiş Milletler insan hakları komitesinde açılan davanın hedefi. Bu, Yunanistan’ın bu yıl içinde böyle bir insan hakları ihlalinde bulunduğuna dair son iddiadır. 26 yaşındaki isimsiz adam, 2016 yılında 11 yaşındaki erkek kardeşinin kendisini Avrupa’ya kadar takip etmeye çalışırken Türkiye’den Yunanistan’a giden sınırda kaybolduğunu öğrenmeden önce Almanya’ya sığınma hakkı verildiğini söyledi. Adam daha sonra kardeşinin en son haberinin alındığı Yunanistan’ın kuzeydoğu Evros bölgesine gitti. Küçük bir kasabada erkek kardeşinin fotoğrafını göstererek arama yaparken, üç Yunan polisi onu tutuklayarak bir gözaltı merkezine götürdü. Soyuldu, kimliği ve sığınma evraklarına el konuldu ve diğer 50 tutuklu ile birlikte bir hücreye kapatıldı. Daha sonra o gece geç saatlerde Türkiye sınırına götürüldüler ve Meriç Nehri’nde küçük bir tekneye yerleştirildiler ve saatler sonra Türk ordusu tarafından bulundu.

Belgelerini almak için İstanbul’daki Alman büyükelçiliğine gittikten sonra üç yıl bekletildi. Bir avukatın yardımıyla, geçen yılın sonlarında Almanya’ya dönebildi ve bu yıl Mayıs ayında ikamet statüsüne geri döndü. Kardeşiyse hala kayıp. Londra merkezli Global Legal Action Network’te bu vaka üzerinde çalışan araştırmacı Amanda Brown, hikayesinin Yunanistan’ın gizli sınır dışı etme aygıtının tek bir örneği olduğunu söyledi. Onaylanmış AB sığınma statüsü bile insanları Yunan makamlarının cezai eylemlerinden korumaz. Bu yılın Ağustos ayında, Yunanistan’ın 1.000 mülteciyi gizlice sınır dışı ettiği ve kendilerini korumak için denizde terk ettiği ortaya çıktı. Adam, davayı Yunan baskısının benzer koşullarında başkalarını korumak için açtığını söylüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.