islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

YÜREKLERİMİZDEN KAPILAR AÇILSIN SEMAYA

YÜREKLERİMİZDEN KAPILAR AÇILSIN SEMAYA
6 Mart 2023 14:00
A+
A-

Bu akşam, on bir ayın sultanı Kur’an ayı Ramazanı Şerif’in müjdecisi Beraat gecesini idrak edeceğiz İnşallah!

Gönlümüzden dilimize dökülen dualarımızla yalvaracağız yüce rabbimize. Zira iki cihan güneşi Peygamberimiz (sav) şöyle buyuruyor bu gece hakkında:

“Şaban ayının 15’inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ‘Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim’

Ama bu Beraat gecesinin, geçtiğimiz yıllarda idrak ettiğimiz Beraat gecelerinden farklı kılalım kendimize….

Her zaman olduğu gibi bu gecede de dünya semasına rahmetiyle tecelli eden yüce rabbimizden af ve mağfiret dileyelim ama… Dualarımız birlik ve beraberliğimiz noktasında depremzede kardeşlerimiz için olsun. Semaya kalkan eller, dualar ve zikirler ile coşan gönüller, hep depremzedeler için olsun bu akşam.

Gözleri yaşlı analar babalar, yetim ve öksüz kalan yavrularımız için duaya kalksın eller.

Ve hatta bugün dünyalık her şeyi bir kenara bırakalım. Atalım… Bir günlüğüne de olsa bırakalım da evlerimiz buram buram maneviyat koksun, buram buram Rasulüllah koksun. Yapacağımız dua ve zikirler ile cami kubbeleri yankılansın ve hatta o kubbeler, yankılanan zikir sesleri arasında, bütün özlediğimiz ve istediğimiz dünyalıkların üzerine çöküversin. Heva ve heveslerimiz, o kubbe çöküntülerinin altında kalarak can versin. Dünyalıklar, heva ve heveslerimiz can verirken kubbenin yıkıntıları altında, depremde enkaz altında kalarak şehit olan insanlar düşüversin benliğimize. Düşüversin de, bu dünyanın geçici olduğunu anlayalım tüm benliğimizle. Bütün hücrelerimiz hissetsin bu dünyanın üç günlük geçici dünya olduğunu.

Gök kubbe açılsın üzerimize de semaya rahmetiyle tecelli eden yüce rabbimizin nimetlerini temaşa edelim. Bütün saatler dursun. Zaman dursun, mekanlar özelliğini yitirsin bu akşam. Sadece ve sadece rabbimiz ile baş başa kalalım. Gözlerimizden dökülen yaşlar süzülürken yanaklarımıza, içten bir Allah diyelim. O Allah nidası bizim için tövbe olsun, o Allah nidası  bizim için zikir olsun!

Yüreklerimizden kapılar açılsın semaya da kulaklarımız duysun kainatta ki bütün yaratılmışların zikirlerini. Allah, Allah, Allah!

Ve biz de katılalım zikir senfonisine!

“Allah, Allah, Allah, Allah!”

Şaban DOĞAN

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.