islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3664
EURO
34,8047
ALTIN
2.402,24
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

ZİNA VE EŞÇİNSELLİK AVRUPANIN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

ZİNA VE EŞÇİNSELLİK AVRUPANIN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR
16 Mart 2024 10:00
A+
A-

Avrupa‘da cinsel yolla bulaşan hastalıkların sayısında endişe verici bir artış var. Belsoğukluğu, frengi ve bunun yanı sıra klamidya en çok görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Sağlık yetkilileri, bu durum sonucunda alarma geçti. Acil önlem alınması ve özellikle cinsel sağlık konusunda farkındalığın artırılması gerektiğini vurguluyorlar.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’nin (ECDC) raporları, artışın boyutlarını gözler önüne seriyor. 2022’de belsoğukluğu vakaları, önceki yıla göre yüzde 48 arttı. Frengi vakaları yüzde 34, klamidya vakaları ise yüzde 16 oranında yükseldi.

ECDC Direktörü Andrea Ammon, durumun ciddiyetini vurguluyor. “Rakamlar bizleri harekete geçmeye çağırıyor” diyor. Gerçek enfeksiyon sayısının rapor edilenden daha yüksek olabileceğini belirtiyor. Gözetim verilerinin sınırlı olabileceğini ve bu nedenle mevcut durumun “buzdağının görünen kısmı” olabileceğini ifade ediyor.

Bu veriler, Avrupa’da cinsel sağlık ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların önlenmesi konusunda ciddi bir müdahale ihtiyacını ortaya koyuyor. Yetkililer, toplumları bilinçlendirmek ve koruyucu önlemleri artırmak için çalışıyor. Hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla genel halkın ve sağlık profesyonellerinin eğitimi önem taşıyor.

Sonuç olarak, Avrupa’daki bu sağlık krizi, acil eylem ve geniş çaplı bir farkındalık kampanyasını zorunlu kılıyor. Sağlık yetkilileri, toplumu cinsel sağlık hizmetleri ve korunma yöntemleri konusunda bilgilendiriyor. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların önlenmesi, herkesin sağlığını korumak için kritik bir öneme sahip.

ALLAH ZARARLI İŞLEMLERİ YASAKLAMIŞTIR

Allah, kullarına merhametlidir. Onların zarar verecek işlemleri yasaklamıştır.

Yasaklananlardan biri evlilik dışı cinsel ilişki olan zinadır. Kur’ânın İsra suresinde şöyle buyrulur:

Yapmak şöyle dursun, Zinaya Yaklaşmayın. Çükü o büyük bir çirkinlik ve pek kötü bir uygulamadır.” (İsra 32)

Bir yasaklı cinsel işlemde de eşcinselliktir. Eşcinsellik de tam bir azgınlıktır. Şuara suresinde Rabbimiz şöyle buyurur:

Siz, insanlardan erkeklere yaklaşıyor da, Rabbinizin, sizin için yarattığı eşlerinizi bırakıyor musunuz? Hayır, siz, haddi aşmış azgın bir topluluksunuz.” (Şuara 185…)

İnsan kendisini yaratan Allah’a isyan ederse bunun zararlarını elbette görecek ve azabına uğrayacaktır.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.