islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5810
EURO
35,0254
ALTIN
2.459,12
BIST
9.799,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Arda ve Alişan’ın Eşleri

Arda ve Alişan’ın Eşleri

 

Muhafazakâr çocuklar eşleriyle Bodrum tatilinde

26 Temmuz 2018

“ DÜN Hürriyet ve Takvim gazetelerinde gördüm. Arda Turan ile hamile eşi Bodrum’da tatil yapıyormuş. Arda Turan benim sevdiğim bir çocuktur…

Giyim tarzındaki modernitesi hoşuma gider. Siyaseten muhafazakâr bir çizgide durur, ama siyasi görüşünü hayat tarzı ile karıştırmaz…

Bu fotoğrafta ne hoşuma gitti biliyor musunuz? Öyle bir şey saklamaya falan çalışmamış… Neyse o rahatlığı var zaten evliliği ile ilgili sorulara da hep hoşuma giden cevaplar veriyor… Allah mutluluklarını hiç bozmasın… Çok da güzel bir karısı var…

Tabii bu fotoğrafa bakarken aklıma Alişan geldi… Onun karısı da modern bir kız…

Ama Alişan’ın evlilik üzerine düşünceleri aynı değil… Kendi kendime sordum.

Acaba Alişan’ın karısı da bikini giyer miAçıp Kelebek’in yöneticisi Selim Akçin’e sordum…“Abi var ve yarın yayınlıyoruz” dedi…

Vallahi muhafazakâr çocukların Bodrum tatili hoşuma gitti…”

Biz Memnun Değiliz

Yazıyı okudunuz. Ertuğrul Özkök muhafazakâr! Çocukların tatilinden memnun ama yalnızca dışı Müslüman nifakla lekeli tiplerden olmadığımız için biz mutlu değiliz.

Ertuğrul Özkök memnun. Çünkü O, İslâm’a göre mümin olmadığı gibi muhafazakâr da değildir. Nifakı belirgindir. Çünkü “Giyim tarzındaki modernitesi hoşuma gider. Siyaseten muhafazakâr bir çizgide durur, ama siyasi görüşünü hayat tarzı ile karıştırmaz.” diyerek bikinili üryan giyime onay veren ve siyasi görüşünü hayat tarzı ile karıştırmayan bir tip İslâm açısından ancak nifakla nitelenebilir.

İslâm’a Göre Mümin

İslâm’a göre mümin Allah’ın insanlığa son mesajlarını içeren Kur’ân-ı Kerîm’e göre doğrulayarak hayata bakan ve Kur’ânî kurallara göre hayatını düzenlemeye çalışan insandır.

Mümin kadın ve erkek inandığı kurallara aykırılıkla günah işlemez mi? Elbette işleyebilir, ama örtünme kuralına inanmadığı izlenimi verir biçimde bikinili fotoğrafı ile milyonlara yönelik teşhircilik yapmaz. Gerçi burada sorumlu olan vücudunda mahrem nokta kabul etmez görüntüsünü veren kadındır. Hayâ örtüsünden sıyrılırken rahatsızlık duymayan kadın inandığını söylese de îmanî zaaf içindedir. Günahkâr olan kadındır. Mümin koca da, eşinin vücudunu açığa vurmasına onay verdiği için günahkâr olur.

(Tespitlerimiz aşağılamak için olmayıp hakikati açıklamak içindir. Bikinili çıplaklığı helâl /meşru kabul eden ise Yaratanın örtü emrini dışladığı için Kâfir olur. Tövbesiz olarak ölen Kâfirler ise Cehennemliktir.)

Muhafazakârlık Ne Demek?

Muhafazakârlığa gelince… Onun ne menem bir şey olduğunu ben öğrenemedim, ama Muhafazakâr koruyan demektir. Bizim muhafazakârlarımız çıkarları dışında ve değerlerimiz adına neyi korur? 20. Asrın başlarında Müslüman Osmanlı vatandaşı kadınlara çengilik bile yasaktı. Babası ve kardeşleri dâhil kocası dışındaki hiçbir erkek, Müslüman kadının örneğin bikinili vücudunu göremezdi. Şimdilerde milyonlar izliyor ve izleyenler kendi hayal dünyasında nice cinsel fantaziler oluşturuyor.

Benim Asıl Korkum

AKP iktidarı döneminde ülke zenginleşti ama ahlâkî çürüme de hızlandı.

Gerçek şu ki; maddî imkânlarımız artmakta, idari görevlerimiz bütün yönetim alanlarını kuşatmaktadır. Ama İslâmî bilgi ve bilincimiz yeterince gelişmemektedir. Bu da toplumumuzun bize yönelik ümitlerini zedelemekte haklı yergilere maruz kılmaktadır.

Böyle Giderse

Bu güne kadar olduğu gibi soyut ve hamasî söylemlerle yetinilir, bilgi ve bilince dayalı olarak İslâm’a yöneliş gerçekleştirilemezse… Allah akıbetimizi hayreylesin.

Bir Tesettür/Örtünme hutbesi bile okutamayan Diyanet’ten, dip notları çokça yararsız makalelerine tapar hale gelen amaçsız İlahiyat akademisyenlerinden, hurafeci tarikatlerimizden ve Ziya Selçuk yönetimindeki Milli Eğitim’den ümidim yok da… Allah’tan ümit kesilmez.

Arda– Alişan ve eşlerideörtünme emrini öğretip sürekli gündemde tutmadığımız için bizlerden müşteki olurlarsa yeridir. Benim asıl korkum bu güne kadar karşı çıkılan Atatürkçülüğe sahip çıkıldığı gibi, adı geçen kardeşlerimizin eşlerinin bikinilerine de modernite ve dengeleri koruma adına sahip çıkılabilecek oluşudur.* Ali Rıza Demircan’a da tavır konulabilecek oluşudur.

Ahmet Hakan’nın ifadesiyle Ali Rıza Demircan da İslâm’dan ödün vermediği için radikalleştiğine göre başlayan yeni dönemde ona da tavır konulur mu? Konulabilir. Allah katında küçülürken insanlar katında büyümektense büyümemek evladır.

*İnsanları hoşlanmayacakları tarzda anmak olan Gıybet haramdı. (Hucurat 12)Kişiyi ahlâksız/günahkâr kılar. Allah’ın Kur’ânî emirleri ve yasaklarını açıktan çiğneyenleri ve çiğneyenleri onaylayanları anmak ise gıybet değildir.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.