islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5697
EURO
34,9628
ALTIN
2.425,41
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

4 Batı Ülkesinden Ortak Operasyon

4 Batı Ülkesinden Ortak Operasyon
1 Aralık 2021 10:29
A+
A-

Burkina Faso, Gana, Fildişi Sahili ve Togo ortak olarak terörle mücadele operasyonu tertipledi.

Burkina Faso Güvenlik Bakanı Maxime Kone tarafından yapılan açıklamada, 2017’de kabul edilen güvenlik anlaşması kapsamında ortak sınırlara 5 bin 720 asker konuşlandırıldığını belirtti.

Kone, 21-27 Kasım’da düzenlenen “Koudanlgou 4 Zone 2” isimli operasyonda 300’den fazla şüphelinin yakalandığını, önemli miktarda silah, mühimmat, uyuşturucu ve bomba düzeneğinin ele geçirildiği ifade edildi.

Sahel bölgesinde Burkina Faso, Mali ve Nijer bir süredir terör örgütleri El Kaide ve DEAŞ’ın saldırılarına maruz kalmakta.

Terör örgütleri, son yıllarda güneye doğru ilerleyerek etki alanını Togo ve Fildişi Sahili’ne kadar genişletirken bölge ülkeleri ortak operasyonlarla bu örgütlerin gücünü zayıflatmaya çalışıyor.

Bölgede Fransız askeri operasyonu Barkhane, Avrupa Görev Gücü Takuba ve Birleşmiş Milletler Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu’na (MINUSMA) rağmen terörle mücadele, Sahel ülkelerinin en önemli gündem maddesi olmaya ilerliyor.

Özellikle Burkina Faso’da kasımda düzenlenen 2 terör saldırısında 58 askerin yaşamını yitirmesi, ülke kamuoyunda hükümete karşı ciddi eleştirilere sebep olmuştu.

Ülkede bu saldırılardan sonra Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore’nin istifası için eylemler düzenlenmiş, hükümet terörle mücadelede başarısız olmakla suçlanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.