islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3972
EURO
34,6310
ALTIN
2.392,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Tarım Kredi Kooperatifleri Gübre Fiyatlarında İndirim Yaptı

Tarım Kredi Kooperatifleri Gübre Fiyatlarında İndirim Yaptı
28 Aralık 2021 16:50
A+
A-

Tarım Kredi Kooperatifleri, gübre fiyatlarında ton başına 1100 TL’ye ulaşan indirim yaptığını duyurdu.

Artan Döviz Kuru ile yükseliş gösteren gübre fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Gübre fiyatlarındaki artışlara karşı piyasayı düzenleyen Tarım Kredi, ülkenin gıda güvenliğine verdiği önemi ve çiftçilerin yanında olduğunu göstermek amacıyla 25 Aralık 2021 tarihinden sonra kimyevi gübrelerde ton başına 1100 liraya ulaşan, yavaş salınımlı gübrelerle damla sulama ve yaprak gübrelerinde ise ortalama yüzde 20 indirimde bulundu. Bu indirimli fiyatlarla çiftçilerin maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor. Tarımsal üretimin sürdürülmesi amaçlanıyor.
Yapılan açıklamada, “Türkiye Tarım ve Kredi Kooperatifleri döviz kurlarında geçtiğimiz haftalarda yaşanan artışları iştiraki Gübretaş aracılığı ile aynı oranda yansıtmayarak piyasayı çiftçi lehine regüle etti.” ifadeleri yer aldı.

DÖVİZ KURUNDAKİ DÜŞÜŞÜN ETKİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı “Kur Korumalı TL Mevduatı” açıklaması öncesinde piyasaya göre ton başına 3 bin 800 liraya ulaşan avantajlı fiyatlar görülürken, söz konusu durum, döviz kurlarındaki düşüş eğilimiyle beraber piyasanın gübre fiyatlarını düşürmesinde de en önemli etken oldu.

FİYAT İSTİKRARI KOMİTESİ BAKAN NEBATİ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Fiyat İstikrarı Komitesi toplantısı ilk kez Bakan Nebati başkanlığında bir araya geliyor. Dün Bakan Nebati bir açıklama yaptı ve bundan sonraki mücadele adımı enflasyon denildi. Dolar kurundaki sert düşüş sonrası fiyatlara yansıdı mı yansımadı mı bunu takip ediyoruz. Döviz artarken etiketi değiştirdiler düşerken neden değiştirmiyorsunuz diyerek sert tepkide bulunmuştu.

“STOKÇULUK DENETİMLERİ SÜRÜYOR”

Stokçulukla ilgili ayrıntılı denetimler devam ediyor. Toplantıda bunun ele alınması planlanıyor. Tarladan sofraya kadar olan süreçte hangi makasta değişiklik var buna bakılacak. Tarım Bakanlığı’nın bununla ilgili bilgi paylaşması bekleniyor.
Bir taraftan spekülasyon var mı rakamlara fiyatlara nasıl yansıyor. Anlık olarak bu değerlendirmelere bakılıp gidişata bakılması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.