islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5111
EURO
34,9079
ALTIN
2.434,99
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

AB, TikTok’a Yasa İhlali Gerekçesiyle Soruşturma Başlattı

AB, TikTok’a Yasa İhlali Gerekçesiyle Soruşturma Başlattı
20 Şubat 2024 14:00
A+
A-

Avrupa Birliği, TikTok İçin Dijital Hizmetler Yasası İhlali İddiasıyla Soruşturma Başlattı

AB, TikTok’u İncelemeye Alıyor: Dijital Hizmetler Yasası İhlali Şüphesi

TikTok’a Karşı Resmi Soruşturma Başlatıldı: DSA İhlali Araştırılacak

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, sosyal medya devi TikTok‘un Dijital Hizmetler Yasası’nı (DSA) ihlal edip etmediğini belirlemek amacıyla resmi bir soruşturma başlattı. TikTok’un çocukları koruma, şeffaf reklamcılık, veri erişimi, bağımlılık yaratan tasarım ve zararlı içerik konularındaki DSA kurallarını ihlal edip etmediğini değerlendirecek.

Soruşturmanın Ardındaki Gelişmeler: TikTok’un Cevapları Mercek Altında

Resmi soruşturmanın başlatılmasının ardında, TikTok’un Eylül 2023’te Komisyon’a ilettiği rapor ve bilgi taleplerine nasıl cevap verdiği önemli bir rol oynuyor. TikTok‘un yaş doğrulama sisteminden başlayarak uyguladığı diğer önlemlerin yeterliliği ve etkinliği de soruşturmanın odak noktalarından biri olarak belirtiliyor.

Çocuk Hakları ve Gizlilik: TikTok’un Politikaları İnceleniyor

Komisyon açıklamada, TikTok’un reşit olmayan kullanıcıların uygunsuz içeriğe erişimini engellemek amacıyla kullandığı yaş doğrulama sistemi ve diğer güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu belirtti. Soruşturma, platformun reşit olmayan kullanıcılar için gizlilik ve güvenlik önlemlerini değerlendirecek.

DSA’ya Uygunluk ve Reklam İncelemesi: TikTok’un Platform Politikaları Çerçevesinde

Soruşturmanın bir diğer önemli boyutu, TikTok reklamlarının DSA’ya uygunluğu. Bunun yanı sıra platformun, kamuya açık verilere araştırmacılara erişim sağlanmasındaki şüpheli eksiklikler. Komisyon AB’nin getirdiği katı kurallar çerçevesinde, platformun bu konulardaki politikalarını titizlikle inceleyecek.

Para Cezaları ve Faaliyet Sonlandırma: AB’nin Sert Yaptırımları

AB, DSA kurallarını ihlal eden dijital platformlara ciddi para cezaları uygulama yetkisine sahip. İhlallerin tekrarı durumunda, söz konusu dijital platformların AB’deki faaliyetine son verme yetkisi bulunuyor. TikTok’un bu soruşturmada alacağı cevaplar, gelecekteki faaliyetleri üzerinde büyük bir etki oluşturuyor.

HABER YORUM

Deveye sormuşlar “Boynun neden eğri? diye… Deve de cevap vermiş: “Nerem doğru ki?”

AB özelinde batı kavramı genelinde biz de sormak istiyoruz:

“Sizin nereniz doğru ki, TikTok üzerinden Ahlaki duyar kasmaya kalkıyorsunuz?”

Gazze’de soykırıma destek veren sizsiniz…

Orta Doğu petrollerini sömürmek için yüzbinlerce insanı katleden sizsizsiniz.

Yıllarca Afrika’yı sömüren sizsiniz…

1975 yılına kadar insanları ve çocukları esir pazarlarında satan sizsiniz…

LGBT denilen hayasızlığa sahip çıkarak eşcinsel evlilikleri meşrulaştıran yine sizsiniz…

Sosyal medya platformlarından biri olan Tiktok’un rezilliklerini biz de biliyoruz… Ama gündemi değiştirmek dikkatleri Gazze katliamından uzaklaştırmak adına Tiktok’a soruşturma açtığınızı da biliyoruz.  Sizin, İsrail ile bir olup  Gazze’de yaptığınız Soykırım ne kadar ahlaksız, ne kadar vahşi, ne kadar hayasız ise, Tiktok’un yaptığı da ahlaksızcadır. Unutmayın ki iki yanlış bir doğru etmez…

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.