islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5728
EURO
34,9054
ALTIN
2.440,46
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

ABD Suriye’deki Askeri Üslerini Güçlendiriyor

ABD Suriye’deki Askeri Üslerini Güçlendiriyor

Mirat Haber Ajansı

Yerel kaynakların yaptığı açıklamaya göre ABD Ordusu, El-Velid sınır kapısından Suriye’ye 70 kamyon gönderdi. 12 zırhlı araç, temel malzemeleri olan kamyonlar ve çok sayıda yakıt tankeri içeren konvoy, Perşembe günü Suriye’nin Haseke, Rakka ve Deyrizor illerindeki ABD üslerine gitti. Suriye’de terör örgütü YPG / PKK’ya destek veren ABD, iki aylık bir aranın ardından son iki hafta içinde Irak üzerinden bölgeye beş konvoyla en az 300 kamyon gönderdi. Bu sevkiyatlar ayrıca mühimmat ve lojistik malzemeleri de içeriyordu.

Türkiye’nin geçtiğimiz Ekim ayında başlattığı terörle mücadele Barış Pınarı Harekatı’nın ardından ABD, operasyon bölgesindeki üslerini tahliye ederken petrol sahaları etrafındaki pozisyonlarını sağlamlaştırmaya odaklandı. ABD güçlerinin hâlihazırda işgal altındaki Haseke, Rakka ve Deyrizor bölgelerinde 11 aktif üssü ve askeri noktası bulunuyor. Washington, YPG / PKK teröristlerinin işgal ettiği petrol yataklarının çevresinde bulunan kuvvetlerine sürekli olarak takviye gönderiyor. YPG, Türkiye, ABD ve AB tarafından terör örgütü olarak listelenmiş militan bir grup olan PKK’nın Suriye yan kolu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.