islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ABD’de başkanların, liderlerin üniversitesi Yale’de seçilen öğrenci başkanı bir Müslüman

Sarmaşık Birliği’nin en eskilerinden biri olan Yale Üniversitesi, ilk kez Müslüman bir öğrenciyi öğrenci topluluğunun başkanı olarak seçti.

ABD’de başkanların, liderlerin üniversitesi Yale’de seçilen öğrenci başkanı bir Müslüman

Sarmaşık Birliği’nin en eskilerinden biri olan Yale Üniversitesi, ilk kez Müslüman bir öğrenciyi öğrenci topluluğunun başkanı olarak seçti.

Mirat Haber Ajansı

Sarmaşık Birliği’nin en eskilerinden biri olan Yale Üniversitesi, ilk kez Müslüman bir öğrenciyi öğrenci topluluğunun başkanı olarak seçti. Bayan Galal, Yale Koleji Konseyi Başkanı için öğrenci oylarının yüzde 56’sını alarak üniversitenin 320 yıllık tarihinde öğrenci hükümeti başkanlığını üstlenen ilk Müslüman oldu. Müslüman bir kadın olarak, şimdiye kadar pek çok şeyi ancak kendisini ve onun gibi insanları savunan diğer insanlar sayesinde başardığını söylüyor. Amacının, Yale öğrenci topluluğu için sonuçlar sunarak bu borcu gelecek nesillere ödemek olduğunu belirtti.

Bayan Galal, moleküler biyoloji ve küresel ilişkiler alanında çift ana daldır ve küresel sağlık çalışmasında yan daldır. Yale Kolej Konseyi başkanı için yürüttüğü kampanyanın bir parçası olarak, pandeminin ortasında diğer faktörlerin öğrencilerin sağlıklı kalmasında önemli bir rol oynadığına dikkat çekerek daha sağlıklı bir Yale inşa etme platformunu vurguladı. Sağlık, fiziksel sağlık, akıl sağlığı, toplum sağlığı, akademik sağlık ve finansal sağlığın beş temel ilkesi vardır ve amaç, bir yönetim olarak, bütüncül bir şekilde yaklaşarak sağlığın beş ilkesini de vurgulamaktı. . Bayan Galal, Mısır asıllı bir aileden geliyor. Yine de Connecticut eyaletindeki engelleri aşma konusunda ailesinde yalnız değil. Kız kardeşi Ayah da son yıllarda tarih yazdı ve Connecticut’ta eyalette televizyonda başörtüsü takan ilk muhabir oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.