islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3605
EURO
34,9640
ALTIN
2.325,39
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ABD’li Müslüman politikacıya TV’de İslamofobik soru

ABD’nin Virginia eyaletinde Müslüman bir vali adayı, eleştirmenlerin İslamofobik (İslam-düşmanı) olarak nitelendirdiği bir televizyon tartışmasında kendisine soru sorulmasının ardından büyük destek aldı.

ABD’li Müslüman politikacıya TV’de İslamofobik soru
Mirat Haber Ajansı

ABD’nin Virginia eyaletinde Müslüman bir vali adayı, eleştirmenlerin İslamofobik (İslam-düşmanı) olarak nitelendirdiği bir televizyon tartışmasında kendisine soru sorulmasının ardından büyük destek aldı. Sam Rasoul, Müslüman bir Amerikalı politikacı ve eyaletin vali yardımcılığı yarışında önde gelen Demokrat aday. Kampanyanın Salı gecesi televizyonda yayınlanan tek siyasi tartışması sırasında, moderatörlerden biri olan WJLA TV sunucusu Dave Lucas, Rasoul’a yaygın İslamofobi suçlamalarına ve sosyal medyada çok sayıda kınamaya yol açan bir soru sordu. Lucas, “Washington Post, Müslüman savunuculuk gruplarına bağlı bazı devlet dışı bağışçılar nedeniyle bağış toplama çabanızın şaibeli olduğunu bildirdi,” dedi. Fairfax George Mason Üniversitesi’nde düzenlenen tatışmayı bu ifade gerdi.. “Bağış toplama çabalarınızdan biraz bahsedin ve Virginialıları eğer seçilirseniz, inanç ve inançlarından bağımsız olarak hepsini temsil edeceğinize temin edebilir misiniz?”

Filistinli göçmenlerin oğlu ve yarışan altı adaydan biri olan 39 yaşındaki Rasoul, katkıda bulunanların çoğunluğunun Virginia’dan geldiği, yüzde 100 bireyler tarafından finanse edilen bir kampanyaya sahip olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Halka açık kayıtlar, Rasoul’un geçen yıldan bu yana 1,2 milyon dolardan fazla para topladığını gösteriyor. 

https://www.aljazeera.com/wp-content/uploads/2021/05/AP_20065829534631.jpg?w=770&resize=770%2C513

Tartışmanın ardından Rasoul, eyaletin 1786’da kabul ettiği, dini devletten ayıran ve din özgürlüğünü ayrım gözetmeksizin sağlayan bir belge olan Virginia’nın din özgürlüğü statüsünün bir resmini tweetledi. “Tüm insanlara hizmet ediyoruz. Tüm inançlardan. Seni olduğun gibi seviyoruz” diye tweet attı Rasoul. Virginia Temsilciler Meclisi’nde yeniden seçime aday olan Joshua Cole, kendisine “Hıristiyan bağışçılardan” ne kadar para aldığının sorulmadığını söyledi. Bir tweet’te “Ben sadece Sam Rasoul’un inancının klişesi değil, işinin liyakati ile ölçülebileceği bir Virginia istiyorum” dedi. Vali yardımcısı adayı Sean Perryman da soruyu kınadı. “Başka hiçbir adaya inançları nedeniyle tüm Virginialılara hizmet etme kabiliyetleri sorulmadı,” diye tweet attı. Virginia’daki Demokrat Parti’nin başkanı Susan Swecker, moderatörün sorusunun “büyük bir başarısızlık” olduğunu ve inanç temelli soruların “ayrımcı ve affedilemez” olduğunu söyledi. CAIR Çarşamba günü, WJLA Kıdemli Başkan Yardımcısı Bill Fanshawe’nin bir e-postayla özür dilediğini ve soruyu “uygunsuz ve saygısız” olarak nitelendirdiğini söyledi. Rasoul şu anda Virginia Genel Meclisi’nin iki Müslüman üyesinden biri ve eyalette asgari ücreti yükseltmeyi, çocuk bakım programlarını genişletmeyi ve sağlık hizmetlerini daha uygun fiyatlı hale getirmeyi içeren ilerici bir platformda vali yardımcısı adaylığı için yarışıyor. Virginia’nın Demokratik ön seçimleri, 2 Kasım’da yapılması planlanan genel seçimlerden önce 8 Haziran’da yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.