islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5471
EURO
34,8914
ALTIN
2.432,91
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Afrika’da Korona Savaş Malzemeleri İçin Güçbirliği

Afrika’da Korona Savaş Malzemeleri İçin Güçbirliği

Mirat Haber Ajansı

Afrika ülkeleri, kıtaya Covid-19 gereklilikleri için uluslararası pazarlıkta daha iyi bir şans vermek için bir araya geldiler. Çok ihtiyaç duyulan malzemeler, test kitlerini, koruyucu ekipmanı ve ortaya çıkan aşıları ve ilaçları içeriyor. Afrika Tıbbi Malzeme Platformu eBay veya Amazon gibi çalışacak. Kıtadaki malzemelere erişimin imkânını açmak için tasarlandı ve milyarlarca dolar tasarruf sağlayabilecek. Bu platform aracılığıyla, Afrika’nın liderleri arz sıkıntılarını ve arz güvenliğini ele almak istiyor. Ayrıca, tedarikte fiyat rekabetçiliğini ve şeffaflığını sağlamayı, lojistik gecikmeleri azaltmayı, ödeme süreçlerini basitleştirmeyi ve kıta hükümetlerinin kaliteli ve sertifikalı tedarikçilerden hizmet ve mallara erişmeleri için ortak bir platform sağlamayı umuyorlar.

Platform, Etiyopya’daki Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ve Mısır’daki Afreximbank tarafından kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak yürütülecek. Merkez şimdiden kıta için 3.8 milyar dolarlık bir Covid-19 fonu yönetiyor. Bu fon, Seyşeller gibi küçük ve uzak ülkelerin Senegal ile aynı düzeyde fiyatları ödemesi için navlun maliyetlerini karşılamak için kullanılacak. Ethiopian Airways ve South African Airways havayolu firmaları, Addis Ababa ve Johannesburg gibi merkezlere yapılan sevkiyatlarda yardımcı olacak, böylece hacimlerin daha düşük maliyetlere yükseltilmesi sağlanacak. Merkez, Güney Afrika şirketi Invicta gibi 10.000 ucuz ventilatör tedarik etme sözü veren kıta tedarikçilerinin tercih edileceğini söyledi. Senegal’in ürettiği 1 dolarlık hızlı test kitleri de Çin gibi diğer ülkelerden tedarikçilere kıyasla mali avantaj sağlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.