islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5433
EURO
34,9184
ALTIN
2.430,06
BIST
9.709,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Aksaray’daki Dayakçı Öğretmen Ali Rıza Yücel Hakkında Yeni Gelişmeler

Aksaray’daki Dayakçı Öğretmen Ali Rıza Yücel Hakkında Yeni Gelişmeler
27 Aralık 2021 14:02
A+
A-

Aksaray’da geçtiğimiz günlerde korkunç bir olay meydana geldi. Ali Rıza Yücel adında bir öğretmen, 10 yaşında olan öğrencisine öldürecek şekilde dayak attı. Şimdi ise yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Ali Rıza Yücel hakkında ortaya atılan iddialar akılalır cinsten değil. Duyanlar bu kadar da olurmu diyorlar. Cani öğretmenin yaptıklarının sadede fiziksel şiddet ile sınırlı olmadığı öğrencilerin iddiaları ile ortaya çıktı. Cani öğretmenin öğrencilerini masanın altına sokarak çorabını koklattığı anlaşıldı. Diğer iddialar ise herkesi şoke etti. Korkunç olay 14 Aralık tarihinde Aksaray’da bulunan Şehit Salih Aksu Ortaokulu’nda meydana geldi.

ALİ RIZA YÜCEL ÖĞRENCİSİNİ DÖVMÜŞTÜ

Matematik öğretmeni olarak görev yapan Ali Rıza Yücel, 14 Aralık günü bir öğrencisi ‘Hocam, T.K. size küfretti’ deyince sınıftaki T.K.2′ yi koridora götürdü. Erkek öğrenci T.K.’ ye neden küfretmiş olduğunu soran Ali Rıza Yücel, onu defalarca tokatladı ardından boğazını sıktı.

KAMERAYA YANSIDI

Koridordan gelen gürültüleri duyup, sınıftan çıkan teknoloji ve tasarım öğretmeni Gülcan Ünlü, burnu kanamakta olan öğrenci T.K.’yi meslektaşının elinden zor aldı. Olay anı güvenlik kamerasına anbean yansırken, T.K. de yaşamış olduğu bu akılalmaz durumu babası Duran K.’ye anlattı. Oğlunu hastaneye götüren Duran K., 10 günlük rapor alarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü, görevden uzaklaştırdığı Ali Rıza Y. hakkında idari soruşturma açtı.

1.5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanmış olan iddianamede Ali Rıza Yücel ile ilgili olarak ‘beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle basit yaralama’ suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası verilmesi isendi.T.K.’nin darp görüntülerinin incelenmesinin ardından Ali Rıza Yücel’in 2004- 2007 yılında Sakarya’da görev yapmış olduğu okulda da şiddet uyguladığını iddia eden öğrenciler, CİMER’e başvuruda bulundu.

PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL ŞİDDET

Ali Rıza Yücel’in, hem fiziksel hem de psikolojik olarak kendilerine şiddet uyguladığını iddia eden öğrencilerden olan G.K. (28) şikayetinde, ‘2004 -2007 yılları arasında Sakarya Erenler Yazılı İlköğretim Okulu’nda matematik öğretmeni olarak görev yapıyordu. O dönemde bana ve sınıf arkadaşıma psikolojik ve fiziksel şiddet uygulamıştır’ dedi. ‘Ağır hakaretler, aşağılama, bizden bir şey olmayacağına dair argo ithamlarda bulunuyordu. Üst sınıf bilgilerini de bize sorup, bilmediğimizde şiddet uyguluyordu’ şeklinde konuştu.

BİZ YAŞADIK, BAŞKA ÇOCUKLAR YAŞAMASIN

G.K. cani öğretmen ile ilgili iddialarına ‘Aksaray’da meydana gelmiş olan bu olayı görünce bize yaptığı şiddet aklıma geldi. Örneğin, öğretmen masası altına sokup, çoraplarını koklatıyordu. Çöp kovasının üstüne oturturdu. Bunun yanında sınıfın masa ve duvarlarını sildirip, dolapların arkasına sokuyordu. Bunlara bizzat şahit olduk ve bizzat yaşadık’ şeklinde kan donduran ifadeler kullandı. ‘Bu olaylar, travma olarak beynimize kazandı. Psikolojik sorunları olan bir öğretmendir ve canı sıkıldıkça ‘siz bir b*kdan anlamazsınız’ diyerek dersi bırakırdı. 15 yıl önce hem sözlü hem psikolojik hem de fiziksel şiddet gördük. Biz yaşadık, başka çocukların bu travmaları yaşamasını istemiyoruz’ şeklinde yaşadıklarını anlattı.

SEN BİR BÖCEKSİN

Ali Rıza Yücel’in bir başka öğrencisi olan N.C. ise yaşadıklarını (28),CİMER’e yaptığı şikayetinde şu şekilde anlattı, ‘O dönemde bana ve diğer sınıf arkadaşlarıma psikolojik hem de fiziksel şiddet uygulamıştır. Hakaretlerde ve aşağılamalarda bulunmuştur. Lise düzeyi sorup, bilmediğimizde şiddet uyguluyordu. Öğretmen masası altına sokup, çoraplarını koklatır ve kitap dolabı arkasına sokup ‘sen bir böceksin’ deyip, örümcek ağı olan yerde bekletirdi’ edi. ‘Çöp kutusunun üzerine oturtup, ‘sen çöpsün’ diyerek ders sonuna kadar bekletirdi. Sorduğu soruları bilemeyince ıslak bezle sıraları sildirdi. Eğer silmeksek ıslak bez ile yüzümüze vurur ve sırtımıza yumruk atardı’ ifadelerini kullandı. ‘Psikolojisi bozuk bir öğretmendi. O dönem Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılmış, derse girdiği ve darbettiği öğrencilerin ifadesine başvurulmuştur. Soruşturma sonrası öğretmenin görev yeri değişmiştir’ dedi. ’15 yıl önce bu olayları yaşadık. ‘Başka çocuklar yaşamasın’ diyerek CİMER’e şikayette bulunduk’ şeklinde açıklama yaptı.

SOSYAL MEDYADAN TEHDİT EDİYOR

T.K.’nin ailesinin avukatı olan Ali Oğuz Şahin de Ali Rıza Yücel’in sahte sosyal medya hesabı üzerinden aileyi tehdit ettiğini iddia etti. Ali Oğuz Şahin konu ile ilgili olarak şunları söyledi: ‘Öncelikle Türkiye’nin dört bir tarafından arayıp destekleyen herkese aile adına teşekkür ediyorum. Bu iyi niyetli mesajların haricinde aileyi, sosyal medya üzerinden alçakça tehdit eden mesajlar da aldık’ dedi. ‘Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayete bulunacağım. Bunun yanında Sakarya ilinden bana ulaşan kişiler, Ali Rıza Y. tarafından T.K.’ye benzer şekilde öğrencilik yıllarında şiddete uğradıklarını belirtti’ dedi. ‘Bu son olayın yaşanmasıyla birlikte CİMER üzerinden şikayette bulunduklarını ve en kısa zamanda yaşadıkları yerleşim yerlerindeki Cumhuriyet başsavcılıklarına şikayette bulunacaklarını ilettiler’ şeklinde konuştu. Avukat Şahin, Ali Rıza Y.’nin mahkeme tarafından adli kontrol kararı ile serbest bırakılmasına itiraz edip, tutuklanmasını talep edeceklerini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.